Nový web představuje hornickou krajinu Krušných hor

Nový web představuje hornickou krajinu Krušných hor
Fascinuje vás krása hornického Krušnohoří? Pak si rozhodně prostudujte nový mikroweb, který se tématem podrobně zabývá. Pro obyvatele kraje, jeho návštěvníky i obdivovatele Krušných hor jej připravila krajská destinační agentura Živý kraj.

Stránka vznikla především v souvislosti se zápisem hornické krajiny Krušných hor na Seznam světového dědictví UNESCO. Na mikrowebu najdete zajímavé informace, fota i videa, jež vás přimějí k tomu, abyste si hned naplánovali krušnohorský výlet. Součástí webu jsou ale i kvízové otázky pro zvídavé.

„Zprovoznění mikrowebu je jedním z prvních kroků, na který bychom chtěli navázat širší marketingové aktivity na turistickou sezónu 2020, ideálně ve spolupráci s městy, jichž se týká zápis na Seznam UNESCO. Konkrétně jde o Boží Dar, Jáchymov, Horní Blatnou, Abertamy a Ostrov. Dále počítáme se zapojením společnosti Montanregion Krušné hory a partnerů v Ústeckém kraji a v Sasku,“ vysvětlil Petr Židlický, předseda krajské destinační agentury Živý kraj.

Na stránku mohou odkázat právě i jednotlivá města, když chtějí návštěvníkům i občanům přiblížit základní informace o historii hornictví v Krušnohoří.

„Se starosty už jsme také jednali o tom, že jednou ze společných priorit musí být jednotná kampaň a společný marketing, který se zaměří na území zapsaná na seznam UNESCO nejen na české straně, ale i v Ústeckém kraji a na saské straně. Ruku v ruce s tím jde dobudování infrastruktury, jež v řadě míst chybí,“ řekl Vojtěch Franta, uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO.

O zápisu hornické krajiny Krušnohoří na Seznam UNESCO rozhodl v červenci letošního roku Výbor světového dědictví na svém 43. zasedání v ázerbájdžánském Baku. Po kynžvartské daguerrotypii je to druhá památka pod ochranou UNESCO na území Karlovarského kraje.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!