Nadace ČEZ přijímá do konce ledna žádosti o grant v programu Stromy

Nadace ČEZ přijímá do konce ledna žádosti o grant v programu Stromy
Města a obce, které chtějí na jaře vysázet stromy a dřeviny ve svém katastrálním území, mohou opět o finanční podporu požádat Nadaci ČEZ. Ta může přispět maximální částkou 150 tisíc korun.

Pouze do konce ledna mohou města a obce žádat o nadační příspěvek na jarní výsadbu nové zeleně prostřednictvím grantového programu Stromy. 

Nadace ČEZ tak stále podporuje vznik nových stromořadí i obnovu historických alejí, které buď zcela zanikly, nebo už byly přestárlé, od roku 2011. Maximální výše příspěvku je 150 000 korun.

„Ze strany žadatele by mělo jít o výsadbu původních druhů dřevin a jejich odrůd, včetně pestrolistých a tvarově odlišných v podobě alejí, stromořadí a zelených bariér proti větru a prachu. Dále liniovou výsadbu stromů u veřejných budov či obnovu liniové zeleně na mezích v kombinaci stromy/keře pro možnost hnízdění ptáků. Podpora se týká i výsadby galeriové zeleně podél vodotečí a návesních nádrží,“ přibližuje Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

O schválení grantové žádosti rozhodne správní rada nadace, přičemž všechny stromy financované z nadačního příspěvku v roce 2018 musí být vysazeny do konce letošního roku.

Města a obce, které lednový termín nestihnou, budou mít příležitost zažádat si o grant, na podzimní výsadbu v druhém kole od 1. června do 31. července. 

Veškeré potřebné informace o grantovém řízení Stromy, pravidla i formulář najdou zájemci na stránkách zde.


Zdroj: Mgr. Michaela Jirovcová, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy a regionální manažer komunikace

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!