Na Špičáku připadl sníh. Na Štědrý den je přípitek na vrcholu

Na Špičáku připadl sníh. Na Štědrý den je přípitek na vrcholu
Na Štědrý den přípitek na vrcholu Špičáku a provoz areálu jen do 12,30 hodin.

I v třetím týdnu této zimní sezony se na šumavském Špičáku stále lyžuje na zhruba polovině sjezdovek (cca 4,5 km). Leží na nich v průměru 40 cm sněhu. Před Vánoci se není třeba obávat žádných front, návštěvnost v areálu se obvykle zvyšuje až od druhého svátku vánočního 26.12.na Štěpána a závisí také samozřejmě na podmínkách/počasí.    

„Čerstvě nám připadlo 5 centimetrů sněhu a uvidíme, jak to dopadne s předpovědí, která v optimistické variantě nabízí bohaté sněžení. V tom případě bychom mohli v nejvíce exponovaném čase sezony mezi vánočními svátky a koncem roku otvírat další sjezdovky,“ říká k vyhlídkám  spojených s vývojem nevyzpytatelného počasí Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

O vánočních svátcích vypadá provozní doba areálu následovně: Jediné omezení nastane na Štědrý den, v neděli 24.12., kdy se končí ve 12,30 hodin. V další vánoční dny (25. a 26.12.) se lanovka a další vleky rozjedou jako obvykle v 8,30 s koncem v 16 hodin, stejně jako ve všedních dnech. Na Štědrý den pak čeká na přítomné lyžaře na vrcholu Špičáku v době od 12 do 12,30 hodin přípitek sektem.      

Jaké sjezdovky jsou aktuálně otevřeny?  Horní úsek jedničky Turistické s přejezdem na dvojku U Zalomeného, horní část trojky Slalomové opět s přejezdem na dvojku U Zalomeného (dají se kombinovat přejezdy mezi nimi). Dále rodinná Spodní Šance, areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, dětské hřiště před chatou Blaženka a sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!