Na dvojce se po roce opět bruslí. Tentokrát Praha 2 zřídila kluziště v Grébovce a na Folimance

Na dvojce se po roce opět bruslí. Tentokrát Praha 2 zřídila kluziště v Grébovce a na Folimance
Městská část Praha 2 umožnila v tomto týdnu milovníkům ledních sportů opět bruslit na umělém ledu.

Nově je kluziště vparku na Folimance, aby bylo dostupnější obyvatelům nuselské, vyšehradské a novoměstské části Prahy 2. Druhé je na stejném místě jako před rokem – vGrébovce.

Jako první svůj provoz zahájilo vúterý dopoledne kluziště vGrébovce. Ve středu odpoledne se veřejnosti otevřelo premiérově kluziště na Folimance, kde první bruslaře přivítala osobně starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„K této lokalitě mám osobní vztah, vyrůstala jsem zde a dnešním dnem si tak vlastně plním svůj dětský sen. Jen mě mrzí, že kluziště nemohou kvůli aktuálním opatřením využívat naši školáci vrámci tělesné výchovy. Snad si to vynahradí vmimoškolní dobu, kdy mají provozovatelem garantován vstup zdarma,“dodala paní starostka a popřála opodál stojícím dětem a pedagogům zMŠ Na Děkance hodně radosti znového sportoviště.
„Po loňské zkušenosti a na základě pozitivních ohlasů jsme opět otevřeli kluziště vGrébovce a zítra otevřeme nově na Folimance, aby měli bližší přístup kzimnímu sportu i obyvatelé dalších částí dvojky. Pevně věřím, že si i toto místo najde své příznivce,“uvedl při úterním zahájení místostarosta Prahy 2 Jan Korseska.

Otevírací doba obou kluzišť je každý den od 9:00 do 20:00 hod., mimo 24. a 31. 12. 2019 (provozní doba od 9:00 do 16:00 hod.) stím, že po setmění jsou ledové plochy izázemí kluziště osvětleny. Provozovatel garantuje dodržování hygienických opatření v celém areálu i půjčovně (dezinfekce společných prostor, bruslí, přileb zajištěna, speciální antivirová technologie sušení bruslí, pravidelné testování zaměstnanců). Pro mateřské školy a školáky zPrahy 2 je vstupné ZDARMA, dospělí zaplatí 50 Kč.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!