Na dárce krevní plazmy v Plzni čeká valentýnské překvapení

Na dárce krevní plazmy v Plzni čeká valentýnské překvapení
Láska má mnoho podob. Svatý Valentýn je svátkem vzájemného pochopení a láskyplných gest. Můžete tím pomoci někoho zachránit nebo zvýšit kvalitu života vážně nemocných.

Učiňte láskyplné gesto a přijďte v období svátku lásky darovat plazmu do některého z odběrových center sanaplasma. Pro každého dárce bude připraveno valentýnské překvapení.

Dobrovolným dárcům, kteří chodí pravidelně darovat krev či plazmu, vděčí za životy a zdraví tisíce lidí. Od dětí až po seniory. Mnoho lidí  se alespoň jednou ocitne v situaci, kdy je jejich život na darované krvi či krevní plazmě závislý.

Podmínky, které musí dárce splňovat, jsou jednoduché. „Protože odběr plazmy je méně náročný, než odběr krve, jsou i kritéria pro výběr dárce snadno splnitelná. Z naší zkušenosti vyplývá, že naprostá většina zájemců o darování zákonem stanovené podmínky splní,“ popisuje Jan Štěpánek ze společnosti sanaplasma, která se specializuje na odběr krevní plazmy v 11 odběrových centrech.  Stejně snadno pak většina lidí zvládne samotný odběr, který provede kvalifikovaný personál a nepotrvá déle než 60minut.

Každý, kdo na Valentýna přijde do některého z odběrových center sanaplasma darovat plazmu, obdrží valentýnské překvapení. Zároveň mohou získat i bonus 500 Kč za přivedení nového dárce. Na členy SanaClubu pak čekají ještě další skvělé odměny.

Plzeňské centrum sanaplasma se nachází v centru Avalon na roku Kovářské a Poděbradovy ulice.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!