Na 350 výjezdů denně. Pražští záchranáři řešili loni nejvíce událostí v historii

Na 350 výjezdů denně. Pražští záchranáři řešili loni nejvíce událostí v historii
V roce 2021 přijali dispečerky a dispečeři pražské záchranky téměř 210 000 volání na tísňových linkách a posádky řešily v metropoli přes 127 500 událostí.

Je to meziroční nárůst o 11 procent. Při zásazích zdravotníci ošetřili přes 126 000 pacientů. Je to rekordní počet událostí i ošetření za celou historii pražské záchranky. Výrazně se na těchto číslech podepsaly jarní, a zejména pak podzimní vlna onemocnění covid-19. Téměř 16 000 pacientů ošetřily a transportovaly posádky do nemocnic s potvrzeným covid-19 nebo s vážným podezřením na tuto nemoc.

„Kolegyně a kolegové podali v loňském roce mimořádný výkon, a to co do rekordního počtu zásahů, tak i jejich náročnosti vzhledem k trvajícím protiepidemickým opatřením a nutnosti používat zvýšené stupně ochrany. Díky jejich nasazení zůstala záchranná služba v hlavním městě plně dostupná a také v letošním roce se mohou naši pacienti spolehnout, že jim budeme k dispozici, když nás budou potřebovat,“ říká Petr Kolouch, ředitel ZZS HMP.

Výjezdové skupiny zdravotnických záchranářů řešily samostatně přes 106 000 událostí, k více jak 12 000 případů vyrážely výjezdové skupiny s lékařem. Letečtí záchranáři vzlétli k 862 událostem. Přes 8 000 událostí řešily výjezdové skupiny spolupracujících organizací.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!