Muž sám spadl ze schodů - falešné přepadení šokovalo město

Muž sám spadl ze schodů - falešné přepadení šokovalo město
Potlučený opilec si nepamatuje pád ze schodů, tak oznámil přepadení. Muž tvrdil, že byl napaden a okraden o tašku s peněženkou. Policie vyšetřila případ a zjistila, že muž spadl ze schodů sám a svou tašku ztratil na cestě domů.

V nedávném případě v Sezimově Ústí si padesátiletý muž, který nadýchal dvě promile alkoholu, stěžoval na útok a ztrátu své černé lát­kové tašky s klíči a peněženkou. Podle táborské policejní mluvčí Lenky Pokorné se muž bavil v místním klubu Apollo až do páté hodiny, než ho opustil a začal mluvit s ženou na ulici. Ve svém oznámení tvrdil, že byl přepaden několika útočníky zezadu, kteří ho zbili a ukradli jeho tašku.

Okamžitě po přijetí oznámení začala policie pečlivě prověřovat případ. Prohlédli záznamy z kamerového systému, zajistili několik stop a shromáždili svědecké výpovědi. Avšak z vyšetřování a svědeckých výpovědí brzy vyplývalo, že muž nebyl přepaden; spadl ze schodů sám, bez cizího zavinění.

Jeho taška mizela pouze proto, že ji pomocí ztratil na cestě domů. Ráno byla nalezena náhodným kolemjdoucím, který ji předal s veškerým obsahem policii. Poté byla navrácena zpátky majiteli. Když byl muž uveden na pravou míru vyšetřováním, přiznal, že byl jen domnění, že byl přepaden, neboť byl potlučený a neměl u sebe své věci. Uvedl také, že si na žádný konflikt či napadení nepamatuje a že mohl svou tašku někde zapomenout.

Podobným smyšleným případem se policisté zabývali také 1. února v Táboře, kde devětadvacetiletá žena oznámila přepadení na cestě mezi Má Hastrmánkem a rybníkem Komora. Tvrdila, že ji přepadli dva cizinci, kteří se pokusili ukrást její kabelku, ale byli vyrušeni neznámým mužem se psem. Vyšetřování však odhalilo protiklady v její výpovědi a nakonec se přiznala ke lhaní a litovala svého jednání.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!