Moderní technologie a řízení krajského úřadu

Moderní technologie a řízení krajského úřadu
Ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje, Jitka Hlavačková, v rozhovoru hovoří o moderních přístupech úřadu a využití technologií. Jejím týmem včetně robota Alberta kontrolují kotlíkové dotace rychleji a efektivněji, čímž úřad ušetřil čas i prostředky.

Jitka Hlavačková je ředitelkou Krajského úřadu Zlínského kraje a v rozhovoru pro Magazín21 prezentuje moderní přístupy, kterými úřad prochází. Bezpečnostní, ekonomické a personální řízení jsou jen některé z úkolů, které má žena na svém postu na starosti. Jak zvládá své povinnosti a jakým způsobem si poradila s někdejšími pochybnostmi? Jak se jí a jejím kolegům daří přizpůsobit se novým technologiím a práci v nově vzniklé funkci krajského ředitele?

Jitka Hlavačková působí ve veřejné správě již 16 let a za tu dobu se jí podařilo z krajského úřadu udělat moderní instituci, která dokáže držet tempo se současností ať už v oblasti digitalizace nebo přístupu ke komunikaci s veřejností. A na co je Jitka nejvíc pyšná? Že si její tým dokázal poradit s robotem Albertem, který dokáže provést kontrolu kotlíkových dotací. Kolegové v úřadě tak mohou zjistit, zda je žádost o dotaci pro kotli splněna správně, a to rychleji a efektivněji než dříve. Díky použití technologií, jako robotizace nebo umělá inteligence, se krajskému úřadu podařilo ušetřit čas i prostředky.

Mezi úkoly, které na Jitku Hlavačkovou jako ředitelku krajského úřadu čekaly, byla i výzva ke komunikaci s veřejností, která má podle ní stále zásadní význam pro úspěch jejího týmu. Její motto o efektivitě a novinkách se projevuje i v tom, že Krajský úřad Zlínského kraje se snaží pracovat na svých službách pro veřejnost, které se mění i díky tomu, jak se lidé novým technologiím přizpůsobují.

Úspěšnost Jitky Hlavačkové a Krajského úřadu Zlínského kraje je vidět také na oceněních za podporu rovných příležitostí žen a mužů a slaďování rodinného, pracovního a osobního života. Jedním z takových ocenění je i certifikát familyCORD, který získal úřad již v roce 2022. A jak se Jitce Hlavačkové daří skloubit své náročné povinnosti s rodinným životem? Touto otázkou je obvykle těžší vyrovnat, ale daří se jí zvládnout to díky podpoře svého zaměstnavatele, který umožňuje různé formy práce.

Jak budoucí roky každého z nás nepochybně přinesou další a další výzvy, Jitka Hlavačková i její kolegové v úřadě budou moci spoléhat na silnou, inovativní základnu, kterou během jejího působení vybudovali. Provázena robotem Albertem a spoustou nových technologických vynálezů, Jitka Hlavačková pomáhá ukazovat světu, co to znamená 'jet se světem' a zároveň chránit důležité hodnoty a společenské principy, jako jsou rovná práva a možnosti pro všechny jednotlivce.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!