Moderní kontinentální postele boxspring, jejich výhody a nevýhody.

Moderní kontinentální postele boxspring, jejich výhody a nevýhody.
Když si představíte ideální noc odpočinku, pravděpodobně se vám vybaví obraz pohodlné postele, která vám nabídne dokonalou podporu a luxusní spánek. V posledních letech se boxspring postele stávají stále populárnější volbou pro ty, kteří hledají výjimečný komfort a eleganci ve své ložnici. V tomto článku se podíváme na výhody a nevýhody těchto postelí, abychom vám pomohli rozhodnout, zda jsou pro vás správnou volbou.

Celkově lze říci, že boxspring postele jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají vysoký komfort a eleganci v ložnici a jsou ochotni investovat více do svého spaní. Pokud však máte omezený rozpočet nebo máte malou ložnici, nemusí být pro Vás tento typ postele ideální. Před konečným rozhodnutím byste měli zvážit své individuální potřeby a preference, abyste našli postel, která vám poskytne optimální spánek a pohodlí.

A jaké jsou tedy konkrétní výhody a nevýhody postelí boxspring?

Obecně lze říci, že výhody postelí boxspring jsou skryté v pohodlí a vzhledu, nevýhody pak v ceně a případně horší manipulaci. Pojďme se na tyto aspekty podívat blíže a rozvinout je:

Výhody:

Vynikající Pohodlí: Jednou z nejvýznamnějších výhod boxspring postelí je jejich pohodlí. Tyto postele kombinují několik vrstev odpružení, což zajišťuje optimální podporu těla během spánku. Spací matrace na vrcholu postele zvyšuje pohodlí a zlepšuje kvalitu spánku.

Elegance a Styl: Boxspring postele mají elegantní a luxusní vzhled. S jejich typickým vysokým profilem a často zdobenými čalouněními působí jako středobod ložnice. Mohou být přizpůsobeny různým designovým stylům a nabízejí mnoho možností výběru látek a barev.

Výška Postele: Vysoký profil boxspring postelí usnadňuje vstávání z postele, což je výhodné pro starší lidi a ty, kteří mají potíže s pohybem. Vysoká postel také vytváří pocit luxusu a pohodlí.

Větrání a Odvod Vlhkosti: Boxspring postele mají typicky prodyšný design, což umožňuje cirkulaci vzduchu pod postelí. To pomáhá odvádět vlhkost a udržovat postel suchou a čistou.

Nevýhody:

Cena: Jednou z hlavních nevýhod boxspring postelí je cena. Tyto postele patří mezi dražší varianty na trhu. Kvalitní boxspring postel může být značně nákladná investice. Na druhou stranu je ale třeba brát v potaz, že si kupujete kompletní postel s roštem, matracemi a případně i topperem. Nicméně dnes již ceny výrzně padají a postele boxspring v rozměru klasické manželské postele- tzn. 180x200 cm lze např. na webu it-nabytek.cz zakoupit již v ceně okolo 10 000 Kč- najdete je na https://it-nabytek.cz/1675-postele

Hmotnost a objem: Boxspring postele jsou obvykle těžší a objemnější než běžné postele. To může ztížit manipulaci s postelí, její přepravu a instalaci.

Potřeba většího prostoru: Kvůli své větší velikosti a výšce potřebují boxspring postele více místa v ložnici. To může být problém v menších prostorách.

Omezený výběr matrací: Boxspring postele obvykle používají speciální matrace, které jsou navrženy pro tento typ postele. To může omezit vaše možnosti výběru matrace.

Náročnější údržba: Zvýšená výška postele může ztížit údržbu a čištění pod postelí. Také je třeba pravidelně otáčet matraci, aby se zabránilo deformaci a prodloužila její životnost.




Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!