Město finančně podpoří další školu zapojenou do programu DofE

Město finančně podpoří další školu zapojenou do programu DofE
Střední zdravotnická škola na Jaselské rozšířila řady institucí, které se účastní programu neformálního vzdělávání The Duke of Edinburgh’s International Award Czech Republic Foundation (DofE). Brno zapojené školy finančně podporuje, a proto radní doporučili ke schválení zastupitelům dotaci pro danou školu ve výši 40 tisíc korun.

„Už na jaře letošního roku jsme schválili podporu čtyř gymnázií v celkové výši 200 tisíc korun. Pro Střední zdravotnickou školu na Jaselské, jež do programu vstoupila nově s 12 studenty a 2 pedagogy, navrhujeme příspěvek 40 tisíc korun, který škola využije na členský poplatek, školení, odměny, nákup vybavení a realizaci expedice,“ upřesnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý. 

DofE je obecně prospěšnou společností realizující program neformálního vzdělávání pro mladé lidi ve věku 13 až 24 let poskytovaný školami a dalšími organizacemi pracujícími s mládeží. Cílem programu je komplexní rozvoj mladého člověka, jeho přivedení k rozmanitým volnočasovým aktivitám a pomoc při získávání dovedností pro budoucí život a kariéru v rámci rozvoje talentu, sportovních aktivit, dobrovolnické činnosti a závěrečné dobrodružné expedice. Projekt DofE se k mladým lidem dostává prostřednictvím místních center DofE, kterými se mohou stát organizace pracující s mládeží (např. škola, středisko volného času, domov mládeže, sportovní nebo turistický oddíl, nezisková organizace). Zde mladí lidé procházejí projektem DofE pomocí proškolených vedoucích, kteří jim pomáhají projekt realizovat. Mladí lidé jako účastníci projektu DofE usilují o zlepšení svých dovedností a talentu, pravidelně se věnují sportovním aktivitám, dobrovolnicky pomáhají ve svém nejbližším okolí a na závěr společně absolvují dobrodružnou expedici. 

Město Brno přihlášeným organizacím zajistí kompletní zaškolení vedoucích projektu, tedy pedagogů či pracovníků spolku, a poskytne přihlášeným organizacím finanční prostředky na úhradu ročního poplatku za členství v DofE, finanční prostředky na školení a odměny zapojených pracovníků ve výši 500 Kč měsíčně za každého zapojeného účastníka a finanční prostředky na nákup materiálního vybavení pro závěrečnou dobrodružnou expedici a její realizaci. Dále je možné poskytnout finanční prostředky na poplatek za složení jazykové zkoušky pro každého úspěšného žáka zapojeného do projektu DofE, který v rámci zlepšení svých dovedností absolvuje kurz anglického či německého jazyka zakončený úspěšně složenou zkouškou s certifikátem. Maximální výše dotace je 80 tis. Kč.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!