Kurzy „Můj flek“ podpořily 150 lidí se zdravotním znevýhodněním

Kurzy „Můj flek“ podpořily 150 lidí se zdravotním znevýhodněním
Od ledna do dubna probíhaly poslední kurzy „Můj flek“, které se zaměřovaly na podporu pracovních a sociálních dovedností pro osoby se zdravotním postižením a chronickým duševním onemocněním. Obě skupiny bohužel stále patří mezi obtížně zaměstnatelné na volném trhu práce.

Celkem se konalo pětadvacet kurzů, které probíhaly v Plzni, Rokycanech, Klatovech, Horažďovicích a Sušici. Kurzy navštěvovalo celkem 150 osob, z nichž 25 získalo možnost tříměsíční „práce na zkoušku“.

„Během kurzů si účastníci osvojili termíny z pracovního prostředí, naučili se orientovat v pracovních inzerátech, psát životopis, komunikovat se zaměstnavateli. Pro všechny účastníky byly kurzy přínosem, zejména v nácviku komunikace a možnost tříměsíční práce na zkoušku je pro vybrané absolventy zkušeností k nezaplacení,“ říká lektorka kurzů pro osoby s chronickým duševním onemocněním Jana Eismanová. 

To dokazují i počty úspěšně začleněných absolventů na trhu práce. Z pětadvaceti absolventů, kteří měli možnost vyzkoušet si tříměsíční „práci na zkoušku“, zůstalo dvanáct ve stálém pracovním poměru. Tři „práce na zkoušku“ stále probíhají, takže je pravděpodobné, že se počty úspěšně začleněných absolventů ještě zvýší.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!