Křesadlo 2015: Nominováni jsou manželé, aktivní maminka i muž, který kosí louky

Křesadlo 2015: Nominováni jsou manželé, aktivní maminka i muž, který kosí louky
Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. To je Křesadlo 2015. Ocenění pro dobrovolníky z Plzeňského kraje, kteří ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu pomáhají ostatním, bude letos uděleno už podesáté.

Slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního ročníku se bude konat v pátek 25. září 2015 od 17 hodin v malém sále v prostorách DEPO 2015 v Presslově ulici v Plzni.

Letos organizátorům dorazilo celkem 43 nominací na ocenění ze všech oblastí občanského života. Mezi nominovanými jsou například dva manželské páry, dobrovolný kameník a sochař amatér v jedné osobě, sportovní trenéři mládeže, nadšený propagátor geocachingu, aktivní maminka, která propaguje přirozené kontaktní rodičovství, dobrovolní hasiči a mnoho dalších.

 „Zajímavostí je nominace pána, který dobrovolně jezdí kosit louky na severním Plzeňsku, kde rostou plané orchideje. Nesmíme zapomenout ani na "klasické" dobrovolníky, jenž pravidelně pracují v oblasti sociálních služeb (v různých domovech, diakonii, charitách) či s postiženými klienty,“ říká    Mgr. Pavlína Brabcová z  Dobrovolnické Regionální Agentury DoRA a dodává: „Pokaždé je složení nominovaných jiné a pokaždé velmi pestré, nicméně v posledních letech se stále více objevují opravdu zajímavé a netradiční nominace.“

Odborná porota složená ze zástupců pořádajících organizací, kterými jsou DoRA a Plzeň 2015, odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, Plzeňského kraje a starosty Městského obvodu Plzeň 1 neměla vůbec jednoduchý úkol. Nakonec se rozhodla udělit tři hlavní ceny a dvě zvláštní ocenění. Všichni ostatní nominovaní dostanou poděkování za své dobrovolnické aktivity. Výsledky budou zveřejněny při slavnostním vyhlášení 25. září v DEPO 2015 v Plzni.

„Opravdu všichni bez výjimky si zaslouží naše uznání. Číst jednotlivé nominace je jako číst krásné příběhy o lidskosti a síle pomoci,“ podotkl starosta MO Plzeň 1 Mgr. Miroslav Brabec, pod jehož záštitou a záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse se Křesadlo 2015 koná. 

Štítky: křesadlo

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!