Kraslice, Bukovany: Jeden řídil opilý, druhý pod vlivem drog

Kraslice, Bukovany: Jeden řídil opilý, druhý pod vlivem drog
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Kraslic, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na konci minulého roku měl obviněný v Kraslicích řídit osobní automobil značky Volkswagen. V odpoledních hodinách byl v ulici Wolkerova zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Kraslice. Při silniční kontrole se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten vyšel pozitivně na látky Amphetamine/Methamphetamine. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Následně byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Jednačtyřicetiletý muž z Habartova měl na konci ledna letošního roku řídit osobní automobil značky BMW pod vlivem alkoholu. V pozdních večerních hodinách ho poblíž Bukovan zastavili policisté z Obvodního oddělení Habartov. Při kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,8 promile. Také jemu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Policisté z Obvodního oddělení Habartov muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!