Krajský půlmaraton Plzeňského kraje se chystá už na sobotu

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje se chystá už na sobotu
Jubilejní 5. ročník Krajského půlmaratonu, rodinného běžeckého závodu pro malé i velké, se chystá na sobotu 13. dubna 2019.

Kromě tradičních tras – půlmaratonu, Krajské desítky, OMEXOM Krajské pětky a dětských běhů, se nově můžete se svými přáteli přihlásit na týmový běh.

Registrace probíhají na webu půlmaratonu do 11. dubna a k registraci si lze objednat také tričko – speciálně navržené pro letošní ročník závodu

  • Registrace bude poté ještě možná přímo v areálu Škodaland, a to 12. dubna od 17:00 do 20:00 hodin a 13. dubna od 7:30 do 9:00 hodin.

Kudy běžci poběží?

Půlmaratonci odstartují svých 21 km v 10:00 hodin od areálu Škodaland směrem na obec Litice, proběhnou Šlovice a dají se vpravo na město Dobřany, kde ani letos nebude chybět FAN zóna, tentokrát s kapelou Semtex. Z dobřanského náměstí pak pokračují do nedalekých Dobřánek, proběhnou obcí Lhota, okrajem Valchy skrz Černý most. Přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí. Pokračují ulicí K Lávce zpět na Klatovskou ulici a do areálu Škodaland. Celou trasou půlmaratonu budou doprovázet vodiči Tempo Makers. Krajská desítka, OMEXOM Krajská pětka a týmový běh odstartují společně po půlmaratonu v 10:15 hodin. Účastníci OMEXOM Krajské pětky a týmového běhu absolvují jeden okruh, startují stejně jako půlmaratonci až na náves do Litic, zde odbočují vpravo na Valchu, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy, ulicí K Lávce zpět na Klatovskou ulici a do areálu Škodaland. Běžci Krajské desítky mají stejnou trasu jako pětka, ale po průběhu ulicí K Lávce odbočují opět na Litice a běží tento okruh ještě jednou. Po absolvování druhého okruhu dobíhají Klatovskou ulicí zpět do cíle. Děti nastoupí na start inline oválu v areálu Škodaland v 10:30 hodin.

Ceny pro běžce

I letos budou připraveny zajímavé ceny nejen pro vítěze. Kromě ocenění vítězů jednotlivých kategorií proběhne opět Soutěž o nejlepšího běžce Plzeňského kraje. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami získají výhru ve výši 10, 5 a 3 tisíce korun. V závěru celého dne proběhne slosování startovních čísel o věcné ceny. V cíli každý běžec obdrží unikátní pamětní medaili

Program ve Škodalandu 

V areálu nebude chybět zábavný program pro malé i velké. Těšit se můžete na bungee trampolíny, horolezeckou stěnu, frisbee park, ale i ukázky práce záchranářů. Nejmenší si mohou užít skákací hrad Městské policie Plzeň nebo si nechat namalovat obličej. Atmosféru zpříjemní hudební skupina POP´s. Po celý den bude v areálu probíhat také prezentace partnerů akce.

Dopravní omezení 

V době konání Krajského půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezen provoz v obcích Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Budou též omezeny spoje MHD linky č. 21 a č. 26

Parkování pro běžce je zajištěno u areálu Škodaland, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u ZČU v Univerzitní ulici, odkud je do areálu doveze kyvadlová doprava.

Krajský půlmaraton se uskuteční za podpory společnosti NET4GAS, OMEXOM, Nadace ČEZ a dalších partnerů.

Pro aktuální dění sledujte http://pulmaraton.plzensky-kraj.cz nebo Facebook.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!