KKN ruší další mimořádná opatření

KKN ruší další mimořádná opatření
Od pondělí 25. května do nemocnice bez vstupní kontroly. Karlovarská krajská nemocnice v Karlových Varech i Chebu ruší zdravotnické kontroly před vstupem do svých zařízení. Před hlavními vchody obou nemocnic tak během dne zmizí velké červené stany a základní kontrolu příchozích zajistí termokamery.

"Epidemiologická situace se postupně zlepšuje a to nám umožňuje postupně uvolňovat jednotlivá opatření," říká Jitka Samáková, předsedkyně představenstva KKN.

"Od pondělí tak budou například plně v provozu všechny odborné ambulance obou nemocnic a zároveň bude umožněn pacientům i vjezd do areálu obou nemocnic," dodává.

Naopak pro personál ambulancí bude práce trochu složitější než v minulosti. K pacientům totiž budou muset přistupovat jako by byly potenciálně infekční a budou muset pracovat v respirátorech. Od 1. června pak budou v provozu i jednotlivé odborné stacionáře nemocnic. 

V Karlových Varech se navíc zruší i testování na Covid před vyšetřením horní části trávicího traktu, u dětských pacientů k vyšetření na magnetické rezonanci v celkové anestesii a ostatními intervenčními výkony.

"Naopak kvůli epidemiologické situaci budou tato opatření ještě ponechána u pacientů z okresu Cheb," vysvětluje předsedkyně představenstva KKN s tím, že provoz chebské nemocnice je zatím i nadále limitován opatřeními hygieniků.

V obou nemocnicích pak nadále nebude možné vykonávat studentské praxe. U stáží se pak bude postupovat individuálně. 

Stejně jako řada dalších zdravotnických zařízení v České republice ale nemocnice zatím nebude povolovat návštěvy na lůžkových oddělení, s výjimkou těch, které již v současné době povolené jsou. 

"Je to důsledek, z našeho pohledu trochu nešťastné, formulace nařízení ministerstva zdravotnictví. Abychom mohli návštěvy umožnit, museli bychom mít samostatné návštěvní místnosti, které ale ani v jedné nemocnici nejsou, nebo od sebe oddělit lůžka na vícelůžkových pokojích, což v tuto chvíli technicky nelze," dodává Samáková.

Pokud ministerstvo od této podmínky upustí, bude se nemocnice snažit návštěvy obnovit v co nejkratším možném termínu. 



Zdroj: Vladislav Podracký, tiskový mluvčí KKN, a.s.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!