Karlovy Vary: V nemocnici začala rekonstrukce pavilonu L (TV Západ)

Karlovy Vary: V nemocnici začala rekonstrukce pavilonu L (TV Západ)
V Karlovarské krajské nemocnici v Karlových Varech započaly rekonstrukční práce na prázdném pavilonu L, kde sídlilo infekční oddělení. Po nedávné demolici nejstarší části areálu, pavilonu K, se jedná o další část prací z třímiliardového generelu modernizace.

"V letošním roce proběhlo výběrové řízení a firma, která tuto soutěž vyhrála, tak to bylo za částku 140 milionů korun. Ta částka byla bohužel vyšší, ale ta situace dnes je na stavebním trhu, tak tomu bohužel odpovídá. Takže Kraj musel sáhnout do svých rezerv a připravit financování pro tuto navýšenou investiční stavbu," uvedl uvolněný zastupitel Pavel Čekan. 

Rekonstrukce, která je v počátcích, má být hotova do konce roku 2023. Vznikne při ní i nové horní patro. 

"Tato budova je o patro vyšší, je to kvůli tomu, že se tam bude stěhovat administrativa, část administrativy, a to je právě proto, abychom mohli ostatní budovy, které potřebujeme demolovat nebo zbourat, abychom na jejich místě mohli postavit nějaký jiný záměr, ať už je to parkovací dům nebo jiné budovy nemocnice," vysvětlil Čekan. 

V rekonstruované budově najde místo transfuzní stanice, která je v současnosti mimo areál nemocnice. Dále zmíněna administrativa a dále provozní úseky a skladové prostory. Evropská dotace z programu REACT-EU by měla sloužit na pozdější přístrojové vybavení.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!