Karlovy Vary: Předposlední den MFF z pohledu policie

Karlovy Vary: Předposlední den MFF z pohledu policie
Dnes zavítali do policejního Mobilního komunikačního a informačního centra němečtí kolegové z ředitelství Chemnitz. V rámci společné hlídky přijeli s novým vozidlem značky Mercedes, které slouží jako pojízdná kancelář pro tiskové oddělení.

Toto vozidlo bylo pořízeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Ahoj sousede, Hallo Nachbar. Auto je vybavené generátorem, tudíž není odkázané na přívod elektřiny. Je v něm i připojení k internetu, jenž slouží tiskovému oddělení pro online zpravodajství ihned z místa. Při nasazení vozidla se počítá i se spoluprací s Policií České republiky, neboť vozidlo je vybaveno mimo jiné i nabíjecí stanici na vysílačky používané v České republice.

Během pátečního dne poskytla návštěvníkům festivalu společná hlídka policistů řadu informací, mezi nejčastější byla informace o výskytu nejbližšího bankomatu, nebo informace týkající se konkrétního místa, které návštěvníci hledají. Kvalitní jazyková vybavenost policistů byla na místě, neboť ve většině případech hledají cestu právě turisti z ciziny. Nejvíce využívaná služba byla dechová zkouška na alkohol, kterou se nechalo otestovat několik desítek zodpovědných řidičů.

Policisté během posledních dvou dní řešili několik krádeží. Ve středu dne 4. července 2018 v ranních hodinách využil neznámý pachatel podnapilosti poškozeného muže a z ruky mu vytrhl peněženku, ve které měl osobní doklady a finanční hotovost necelé 3 tisíce korun.

K další krádeži došlo ve stejný den v podvečerních hodinách. Neznámý pachatel měl odcizit v zázemí kinosálu odloženou kabelku, ve které měla poškozená majitelka mobilní telefon, osobní věci a peněženku s doklady a finanční hotovostí necelé 2 tisíce korun.

Ve čtvrtek řešili karlovarští policisté vykradený stan. Neznámý pachatel měl vniknout do prostoru stanu zřejmě v nočních hodinách a odnést si odsud peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí přes 1 tisíc korun, festivalový pas a další věci v celkové předběžně odhadnuté částce kolem 10 tisíc korun.

Všechny případy policisté prověřují.


nprap. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!