Karlovy Vary: Policisté jsou na filmový týden připraveni

Karlovy Vary:  Policisté jsou na filmový týden připraveni
V sobotu dne 21. srpna 2021 se po roční odmlce vrací do Karlových Varů tradiční Mezinárodní filmový festival, který v letošním roce slaví 55 let od jeho vzniku. Tento festival je největším filmovým festivalem v České republice a nejprestižnějším filmovým festivalem ve střední a východní Evropě. Na tento filmový týden se každoročně těší tisíce návštěvníků, kteří se do lázeňského města sjíždějí ze všech koutů světa.

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jsou již připraveni a jako vždy bude na tento týden posílen výkon služby jak uniformovaných policistů, tak i policistů v civilu. Dohlížet na bezpečnost budou také policisté s dlouhými zbraněmi, které mohou návštěvníci festivalu potkávat v centru lázeňského města. Na zahájení i ukončení filmového festivalu bude použita antidronová ochrana.

„Již delší dobu jsme s organizátory Mezinárodního filmového festivalu v kontaktu a společnými silami připravujeme bezpečnostní a organizační opatření, aby celý festival mohli návštěvníci prožít především v klidu a bezpečí,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, ředitel Územního odboru Karlovy Vary.

Jako v předchozích ročnících festivalu mohou návštěvníci po celou dobu jeho konání využívat služby Mobilního komunikačního a informačního centra. To je k dispozici od soboty dne 21. srpna 2021 do následující soboty dne 28. srpna 2021, a to každý den od 10 do 19 hodin. Sloužit v něm bude společná hlídka policistů a Městských strážníků, kteří jsou připraveni pomoci návštěvníkům např. s orientací ve městě, nebo poradit, kde najít bankomat, autobusové nádraží, hotel apod. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví např. německy, anglicky, rusky a dokonce i španělsky. Opomenuti nejsou ani řidiči motorových vozidel, neboť ti se mohou přijít otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. I když v předpovědi počasí prozatím nejsou hlášeny během festivalu horké tropické dny, přesto policisté myslí i na čtyřnohé návštěvníky, pro které mají vždy připravenou čerstvou vodu. Toto mobilní centrum začíná každý den na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

"Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží a že všichni návštěvníci si tuto velkou událost užijí v poklidu," uvedla kpt. Bc. Zuzana Týřová.


Zdroj: Policie ČR

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!