Karlovy Vary: Na AC Start chce město mobilní sociálky (TV Západ)

Karlovy Vary: Na AC Start chce město mobilní sociálky (TV Západ)
Atletický stadion AC Start v Karlových Varech se snad letos konečně dočká mobilního zázemí sociálního zařízení. Sportovci využívají budovu v areálu, ale pro veřejnost zde nic není. Město proto koupí buňky, které po dokončení trvalého zázemí využije i pro jiné příležitosti.

„V minulém roce se nám nepodařilo to, co jsme chtěli udělat na AC Startu, a to sociální zázemí – sprchu a toaletu pro muže a pro ženy. Bylo to zejména z toho důvodu, že jsme nebyli schopni zajistit sítě. V tuto chvíli máme připojeno na ČEZ. Budeme dělat přípojky plynu, vody a odpadu tak, abychom na ty buňky v podstatě mohli navázat a udělat tam to sociální zařízení. Předpokládám, že bychom to mohli stihnout do poloviny sezóny letošního roku,“ popsal náměstek primátora Michal Riško.

Loni město požádalo o dvacetimilionovou dotaci z programu Ministerstva školství, který byl ale nakonec zastaven. Dočasné řešení vyjde relativně levně a později najde využití třeba v areálu Meandr.

„Kontejnerové řešení je výhodné v tom, že v podstatě my ho využijeme a může fungovat velmi komfortně pro veřejnost do té doby, než se udělá dotace a tyto služby se dají do stavu ne provizorního, ale do stavu, který odpovídá projektu, který by do budoucna mohl být splněn. Následně se mohou tyto kontejnerové buňky využít kdekoliv a na jakýchkoliv sportovištích a areálech města Karlovy Vary. Takže by mohly sloužit i dál na jiných místech,“ potvrdil Riško.

V budově zázemí proběhly nejnutnější opravy, protože zde byla propadlá podlaha.

„Současný stav budovy, která technicky do dnešního dne moc neodpovídala, tak se základním způsobem zabezpečila. Statický posudek nebyl úplně příznivý pro to, abychom jí dále rekonstruovali a doplňovali stavebně. Takže se tam udělala oprava topení a podlahy. Sociálky, které tam jsou, se budou buď řešit v rámci buněk, ale to je právě teď otázka předmětu té rekonstrukce,“ dodal Riško.

Zázemí využívají v současné době některé sportovní kluby.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!