Karlovy Vary: Kraj zve na seminář o paliativní péči

Karlovy Vary: Kraj zve na seminář o paliativní péči
?Karlovarský kraj realizuje v současné době projekt „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji II“, financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost. Součástí projektu je 33 akreditovaných seminářů zaměřených na 15 témat. V rámci projektu může být proškoleno až 780 osob.

Jednou z těchto akcí je seminář s názvem Úvod do paliativní péče, který se bude konat dne 9. 5. 2022 od 9.00 hodin v penzionu Hestia, Stará Kysibelská 602/45, Drahovice, Karlovy Vary. Seminář je určen pracovníkům v sociálních službách.

„Jednou z klíčových aktivit projektu je zajištění podpory lidí z vybraných cílových skupin. K tomu je ale zapotřebí vzdělávat jak poskytovatele sociálních služeb, tak neformální pečovatele a dobrovolníky. Vzdělávání je zaměřeno na problematiku péče o osoby s demencí, péče o osoby s neurodegenerativním onemocněním a také na oblast paliativní péče. Díky tomu, že jsou semináře akreditované, mohou si je zaměstnanci v sociálních službách započítat do povinného vzdělávání. Zájemci mají účast zdarma,“ vysvětlil krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Zdroj: Krajské listy


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!