Karlovy Vary: Další část krajské cyklostezky povede skrz skálu (TV Západ)

Karlovy Vary: Další část krajské cyklostezky povede skrz skálu (TV Západ)
Další úsek krajské cyklostezky Ohře se připravuje v ose Dalovice – Všeborovice – Šemnice. Namísto rušného úseku křížícího vytíženou dopravní komunikaci povede podél řeky a napojí se na již hotové úseky.

"Jeden a půl kilometru bude stát 41,5 milionu korun. Jedná se o cyklostezku, která by měla vést od Dalovic až do Šemnice přes Všeborovice. A je to vlastně pokračování cyklostezky Ohře, té páteřní, kterou Kraj má podél řeky Ohře. Přede dvěma lety, tuším, byla zkolaudována část této cyklostezky v lese u Šemnice a teď bychom se chtěli vrátit zpátky směrem na Karlovy Vary, tzn. propojit to s tou hotovou částí k těm Dalovicím. Tento projekt, který zrovna teď projektuje, tak je přihlášen jako možnost čerpání dotačních programů v rámci ITI (ITI – Integrated Territorial Investments) Karlovy Vary. Ta částka, která byla řečena, tak samozřejmě mimo projektové dokumentace a té samotné investice, tak tam je počítáno, že půl milionu korun bude potom na udržitelnost projektu v těch následujících pěti letech, pokud budeme úspěšní v té dotaci a ta cyklostezka bude na tom svém, relativně krátkém, úseku, mít tunel, který bude zhruba 9 metrů, bude procházet skalním masivem a přes Vitický potok bude lávka, která má délku 18 metrů," popsal plánovaný úsek uvolněný člen Zastupitelstva Karlovarského kraje Pavel Čekan. 

Z toho by 85 procent měl kraj získat z Integrovaného regionálního operačního programu, zbývající finance by šly z krajského rozpočtu.

Po ukončení projektové přípravy se počítá se zahájením stavby počátkem příštího roku. Hotovo by mělo být na konci roku 2024. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!