Karlovarští celníci zjistili u kontrolovaného vozidla přetížení o více než 2,5 tuny.

Karlovarští celníci zjistili u kontrolovaného vozidla přetížení o více než 2,5 tuny.
V první polovině června prováděli karlovarští celníci na kontrolním stanovišti Transmotel Sokolov nízko-rychlostní kontrolní vážení v součinnosti s CSPSD Karlovy Vary (Centrum služeb pro silniční dopravu).

Pozornost zaměřili na nákladní a dodávková vozidla s hmotností do 3,5 tuny. Na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů na Cheb bylo vytipováno nákladní vozidlo zn. Mercedes – Benz patřící tuzemskému dopravci, u jehož vozidla zjistili překročení nejvyšší povolené hmotnosti, a to o 2 672 kilogramů, což byl zatím pro karlovarské celníky rekordní případ. Řidiči byla za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem o pozemních komunikacích uložena na místě pokuta v maximální výši 15 000 korun. Dopravce čeká správní řízení, které povede odbor dopravy města Sokolov.  

Kontroly nízko-rychlostního vážení jsou jednou z mnoha kompetencí celní správy, které provádí v součinnosti s dalšími složkami. 

Karlovarští celníci od ledna letošního roku provedli ve svém regionu téměř 20 takových kontrol, přičemž od řidičů za porušení zákona o pozemních komunikacích vybrali pokuty v celkové výši 150 500 korun. 

Zdroj: Celní správa


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!