Karlovarský kraj: Svému známému poslala poštou do věznice drogu

Karlovarský kraj: Svému známému poslala poštou do věznice drogu
Další dva případy nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dva případy přechovávání omamné a psychotropní látky řeší karlovarští a sokolovští kriminalisté.

Obvinění ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu si převzal usnesením 33letý muž z Chomutovska. Ten měl u sebe neoprávněně přechovávat kolem 300 gramů sušené drti marihuany. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitý trest.

Ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinili kriminalisté 26letého muže z Karlových Varů. Ten měl v loňském roce pěstovat v bytě v Karlových Varech několik vzrostlých rostlin konopí. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Usnesení o zahájení trestního stíhání si od sokolovských kriminalistů převzala 27letá žena ze Sokolovska. Tu kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Takového jednání se měla dopustit v červnu 2017. Z poštovní pobočky měla odeslat svému známému do věznice zásilku, ve které mu poslala více jak 1 gram bílé krystalické látky. Za to jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání i 18letého mladíka ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ten měl v září roku 2017 při sobě přechovávat kolem 22 gramů sušiny marihuany. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až roční trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!