Karlovarsko: Svému zaměstnavateli způsobil škodu přesahující 120 tisíc

Karlovarsko: Svému zaměstnavateli způsobil škodu přesahující 120 tisíc
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinů zpronevěry a podvodu si od karlovarských kriminalistů převzal 25letý muž z Prahy.

Takového jednání se měl dopustit jako zaměstnanec společnosti. Nejméně v pěti případech měl převzít na provozovně od jednatele společnosti finanční hotovost v celkové částce kolem 61 tisíc korun, většinou za účelem zaplacení nákupu materiálu. Materiál však žádný nezakoupil a peníze si ponechal pro vlastní potřebu. Ve dvou případech pak měl objednat různé ruční a elektrické nářadí na jméno společnosti, které převzal a nezaplatil. Dále měl jako zaměstnanec společnosti svěřen mobilní telefon ke své práci, přičemž si přes operátora provedl úhradu několika služeb, ačkoliv k tomu neměl svolení společnosti. V dalším případě měl uvést v omyl i účetní společnosti, ve které pracoval, a to tím, že jí předložil falešnou smlouvu o poskytování pracovně lékařské služby. S požadavkem, že lékařka potřebuje uhradit roční paušál dopředu. Na základě toho mu byla oproti podpisu předána finanční hotovost v částce kolem 13 tisíc korun.

Celkem tak svým jednáním způsobil škodu přesahující 120 tisíc korun. Za to mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!