Karlovarsko: Odcizili několik set krabiček cigaret

Karlovarsko: Odcizili několik set krabiček cigaret
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Karlovarska a dvaačtyřicetileté ženy ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněná dvojice se měla od druhé poloviny února do neděle 12. března letošního roku dopustit v Karlových Varech nejméně tří krádeží. 

Ve druhé polovině února měli procházet ulicemi, kde si všimli u jednoho z prodejních stánků třífázového kabelu. Nakonec měli odcizit celkem 70 metrů kabelu a také téměř desítku koncovek. Následně z místa odešli. 

K další krádeži měli vyrazit v první polovině března letošního roku. Na jedné z budov si měli všimnout zavěšeného mincovníku. Ten se jim podařilo poškodit a následně z něj odcizit finanční hotovost. Druhý mincovník, který se nacházel v těsné blízkosti prvního mincovníku, stačili pouze poškodit. Následně ještě ve vedlejší stánku rozbili skleněnou výplň okna. Jen o pár dní později kolem třetí hodiny ranní měli vniknout do jednoho z prodejních stánků, který následně prohledali. Z toho měli následně odcizit téměř 230 krabiček cigaret různých značek, přibližně 20 kusů elektronických cigaret nebo také keramické poháry. 

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 80 tisíc korun. 

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni. 

nprap. Jan Bílek

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!