Janovické seniorky vytleskaly Marka Ztraceného

Janovické seniorky vytleskaly Marka Ztraceného
Oblíbeným zpěvákem 72leté Boženy Hofmanové z Janovic nad Úhlavou je Marek Ztracený. Až do čtvrtečního podvečera slyšela jeho hlas pouze v rozhlase.

Ve čtvrtek (23.4. 2020) ho klientka zdejšího Domova v Janovicích nad Úhlavou měla možnost slyšet živě, v rámci koncertu pod okny, který patřil pouze zdejším klientům.

„Marek byl úžasný. Znám ho delší dobu. Bylo to příjemné odpoledne. Moc jsem si odpočinula, sestřičky připravily pohoštění i sekt, všechno bylo bezvadné,“ uvedla Božena Hofmanová, která tleskala za každou písní českého slavíka z roku 2008 a autora mnoha hitů jako například Ztrácíš, Něco končí, Je to zlý či O pravdě.

„Marek byl fantastický. Vážíme si toho, že zahrál našim seniorům. Koncert si užily ale i naše sestřičky a ostatní zaměstnanci. Jeho písničky se nám moc líbí,“ uvedla generální ředitelka Domovů Clementas Renata Prokešová. „Přímý přenos mohli sledovat nejen klienti z dalších Domovů. Ale všichni kdo se na internetu dívali na náš stream Clementas ŽIVĚ,“ doplnila.

Koncert se dohodl rychle, v neděli se myšlenka zrodila, v pondělí se domluvily podrobnosti, ve čtvrtek bylo vystoupení. „Nepřeháním, byl jsem nadšený a třeba se sem ještě vrátím. Sázel jsem na zahradě kytky a stromy, najednou zazvonil telefon z Janovic a konečně někdo chtěl abych zpíval. Naposledy jsem zpíval v O2 areně od té doby nic. Pomohl jsem dobré věci. Navíc to mám kousek,“ shrnul velký šumavský patriot žijící na Železné Rudě, který letos dvakrát po sobě O2 arenu vyprodal.

„Sice tu bylo asi o 28.000 lidí méně, ale tu příjemnou trému jsem měl stejnou jako v O2 areně. Nejsem tady naposledy,“ doplnil autor hitů, které napsal i pro Karla Gotta a Hanu Zagorovou.

Klienti Clementas vlastnoručně vyrobili Markovi přání, od zaměstnanců dostal dárek – žertovný certifikát na pobyt v Domově Clementas Janovice, který je platný na dobu 100 let. Idol mnoha žen a dívek má na certifikátu fotku, kde pomocí facebookové aplikace zestárl o mnoho let.

„Vtipný dárek, který mi udělal radost. Je to tady moc hezké, velice příjemné prostředí a dokážu si představit, že bych tady zestárl,“ uvedl zpěvák, který aktuální koronakrizi tráví doma.

„Je to šílená doba, ale já si ji užívám, protože jsem s rodinou. Vstávám a usínám se synem. Konečně zase zažívám něco jiného než stát na podiu nebo domlouvání koncertů,“ uvedl po skončení novinářům.

V ten moment už byla paní Božena na svém pokoji. „Vytleskali jsme si ještě jednu písničku navíc. Jsme šťastní, že jsme tu mohli mít takovou hvězdu,“ uzavřela.

Fotografie z koncertu si můžete prohlédnout na: https://www.clementas.cz/novinky/marek-ztraceny

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!