Tyfloservis nebo hospic dostanou individuální dotace

Tyfloservis nebo hospic dostanou individuální dotace
Třem žadatelům poskytne město Plzeň neinvestiční individuální dotaci v celkové výši přesahující 786 tisíc korun, tento záměr schválili plzeňští zastupitelé na svém jednání 21. června.

Konkrétně 90 tisíc korun získá organizace Tyfloservis, 500 tisíc korun Hospic sv. Lazara a 196 310 korun Spolu s vámi, z. ú. Peníze půjdou z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

„Nejvyšší částku půl milionu korun poskytne město Plzeň Hospici sv. Lazara, který je jediným pobytovým zařízením hospicové a paliativní péče na území celého Plzeňského kraje. V roce 2020 organizace poskytla péči celkem 336 pacientům v celkovém objemu 8 712 dnů,“ řekla náměstkyně primátora Eliška Bartáková, jež má oblast sociálních služeb ve své gesci. Dodala, že žádost o poskytnutí mimořádné individuální dotace organizace odůvodňuje nárůstem nákladů na dopravu stravy do zařízení a také stoupajícími mzdovými náklady.

Dále zastupitelé města schválili dotaci ve výši 90 tisíc korun organizaci Tyfloservis, o.p.s., která poskytuje služby osobám se zrakovým postižením ambulantní i terénní formou. Organizace byla do roku 2021 pravidelným příjemcem dotace z dotačního programu Kofinancování sociálních služeb. V dotačním řízení na rok 2021 odevzdala ale žádost po termínu a z tohoto důvodu nemohla být městem podpořena. „Vzhledem k nevelkému počtu organizací specializujících se na osoby se zrakovým postižením je v zájmu představitelů města udržet fungující službu na území Plzně,“ dodala Alena Hynková, vedoucí odboru sociálních služeb magistrátu.

Třetím podpořeným subjektem je organizace Spolu s vámi provozující projekt „Návštěvy POTMĚ“, v jehož programu osoby s těžkým zrakovým postižením navštěvují seniory s podobnými problémy a pomáhají jim smysluplně trávit volný čas.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!