Hyundai bude na norském trhu nabízet výhradně elektromobily

Hyundai bude na norském trhu nabízet výhradně elektromobily
Norské zastoupení značky oznámilo, že bude Hyundai od roku 2023 na norském trhu prodávat výhradně zcela elektrické automobily s nulovými emisemi.

Hyundai se po osmi letech nepřetržitého růstu zařadil mezi největší automobilové značky na norském trhu. Po představení průkopnické modelové řady IONIQ v roce 2016 zamířila křivka prodejů strmě vzhůru a místní prodejci se těší velké poptávce po nových vozech.

„V naše produktové portfolio máme velkou důvěru. Po uvedení zcela nového modelu IONIQ 6 nastal čas, abychom na norském trhu prodávali pouze elektromobily,“ říká Thomas Rosvold, generální ředitel společnosti Hyundai Motor Norway. „IONIQ 5 a KONA Electric patří na tomto trhu již dlouho mezi nejoblíbenější vozy a jsme přesvědčeni o tom, že nám naše elektromobily zajistí pokračující úspěchy i v budoucnosti.“

Norský trh je jako globální lídr elektrifikace hnací silou vývoje elektromobilů Hyundai. IONIQ Electric se rychle stal jedním z nejoblíbenějších elektromobilů na tomto trhu a vysokých prodejů dosahoval až do předání posledního vozu zákazníkovi krátce před letošními Vánoci.

Uvedení modelu KONA Electric na trh v roce 2018 způsobilo na elektromobilovém trhu malou revoluci. Model se u norských i evropských zákazníků stal hitem díky svému dlouhému dojezdu, dostupné ceně a koncepci všestranného crossoveru. V Norsku to znamenalo 8000 předběžných objednávek a vysoké prodeje, díky nimž se model KONA Electric v uplynulých letech konzistentně držel mezi nejoblíbenějšími vozy v této zemi.

Poté následoval IONIQ 5 s výbavou, praktičností a technologiemi, které zákazníci požadují. Dlouhý dojezd, ultra rychlé nabíjení, velkorysý prostor a praktický design CUV jsou pro zákazníky důležitými kritérii. IONIQ 5 patří mezi nejvyspělejší elektromobily na trhu a v Norsku byl v dosavadním průběhu letošního roku pátým nejprodávanějším modelem.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!