Hranice: S traktorem narazil do sloupu. Nadýchal 1,99 promile

Hranice: S traktorem narazil do sloupu. Nadýchal 1,99 promile
Dne 20. září 2017 ve večerních hodinách došlo na Chebsku k poškození sloupů vysokého napětí traktorem jedoucím po poli, čímž byla přerušena dodávka elektrického proudu. 

K nehodě mělo dojít tím, že pětatřicetiletý muž z Chebska řídil traktor John Deere v obci Hranice a při polních pracích se dostatečně nevěnoval řízení. Přední částí vozidla narazil do sloupu vysokého napětí před sebou, který se vyvrátil a pnutím drátů se poškodily i další dva sloupy. Došlo také k poškození izolátorů vysokého napětí a přerušení dodávek elektrického proudu do téměř 900 odběrných míst v obcích Hranice, Krásňany a přilehlého okolí. Policisté na místě provedli u řidiče traktoru dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem. Byla naměřena hodnota 1,95 promile alkoholu a opakovanou zkouškou 1,99 promile alkoholu.

Škoda, která vznikla poškozením sloupů vysokého napětí a přerušením dodávky, byla poškozenou společností předběžně stanovena na částku převyšující 100 000 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Aš pětatřicetiletému muži dne 19. října 2017 sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až jeden rok nebo zákaz činnosti.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!