Hasiči bojovali s plameny v automobilové hale

Hasiči bojovali s plameny v automobilové hale
Požár ve skladovací hale s plastovými paletami Fides Group způsobil škodu až 80 milionů korun. Hasiči pokračují v práci na místě, zatímco vedení společnosti řeší situaci s obchodními partnery. Nikdo nebyl zraněn díky rychlé evakuaci zaměstnanců.

V pondělí ráno vypukl masivní požár ve skladovací hale s plastovými paletami a přepravkami, která spadá pod společnost Fides Group. Tento tragický incident způsobil škodu až 80 milionů korun a hasiči stále pokračují ve své práci na místě.

21 profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek začalo bojovat s požárem v noci na úterý. Úspěšně lokalizovali zdroj požáru kolem poledne. Naštěstí nebylo při požáru nikdo zraněn, protože padesát zaměstnanců bylo včas evakuováno ze stavby.

Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř, následně byl snížen na druhý stupeň a nakonec na první. Nyní hasiči z Kopřivnice, Frenštátu pod Radhoštěm a Vešovic prohledávají trosky, zda nedoutná další oheň.

Mluvčí hlučínského záchranného útvaru, Jana Urbancová, informovala, že práce na likvidaci probíhaly v průběhu celého odpoledne a dokonce až do 22:00. Mezi hlavní úkoly pro hasiče patřilo odstraňování prohořelých částí krytin a konstrukcí ohněm poškozených hal a rozbor několika skladovacích hal.

Fides Group, firma která má pronajatou halu, zaměstnává 50 osob a zabývá se mytím vratných obalů v automobilovém průmyslu. V současnosti vedení společnosti pracuje na strategii řešení této situace, která zahrnuje jednání s obchodními partnery. Jedná se o složitý případ, protože Fides Group funguje jako chráněná dílna v automobilovém průmyslu, kde jsou vztahy mezi dodavateli a zákazníky velmi propojené.

Policejní mluvčí René Černohorský potvrdil, že díky rychlé evakuaci zaměstnanců nedošlo k žádným zraněním. Přesnou příčinu požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a policie.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!