Habartov: Město řeklo Stop výherním hracím automatům

Habartov: Město řeklo Stop výherním hracím automatům
Habartovští policisté spolu ze zastupitelstvem města vyšli společnou cestou a společnými silami bojují proti kriminalitě spojené s hazardní hrou na výherních automatech. Na základě stížností občanů, které policie obdržela, se policie zapojila do řešení tohoto problému.

Výsledkem společného jednání bylo úplné zrušení výherních automatů ve městě Habartov. Zrušení bude platit na základě obecně závazné vyhlášky od 1. 1. 2019. Město tím chce bojovat proti hazardním hráčům, kteří se v mnoha případech dopouštějí přestupků a trestných činů, aby vůbec na jejich hru měli finance. Není tomu tak dlouho, kdy se díky této oblíbené hazardní hře habartovská policie zabývala případem okradené řidičky vozidla PPL. Muž, který se měl činu dopustit, policistům přiznal, že finanční částku přesahující 70 tisíc korun prohrál v automatech.

O tomto případu jsme vás infomrovali zde.

Město tímto rozhodnutím sice přijde o část finanční prostředků, ale věří, že jim toto rozhodnutí pomůže ke klidnějšímu životu ve městě a i nadále bude pokračovat v preventivních projektech.

nprap. Bc. Soňa Hergezelová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!