Florbalisté z Pacova darovali krev

Florbalisté z Pacova darovali krev
Členové florbalového týmu z Pacova se rozhodli společně darovat krev a pomoci tak oddělení hematologie a transfuziologie Nemocnice Pelhřimov v získávání nových dárců krve a krevní plazmy. V úterý 13. února přišli mladí florbalisté a florbalistky z týmu Pacovští Honzíci na první odběry, po kterých se mohou stát stabilními dárci.

„Naše oddělení by stále přivítalo nové dárce krevní plazmy. Máme jich edostatek," sdělila lékařka Michaela Harudová s tím, že odběry probíhají třikrát v týdnu a denně by zdravotníci potřebovali nabírat 16 dárců, v současné době však do nemocnice dochází zhruba osm až deset dárců denně. Také proto se Pacovští Honzíci rozhodli na základě výzvy nemocnice o náboru dárců udělat dobrou věc.

Zájemci o plazmaferetické odběry nebo krevní odběry se mohou hlásit přímo na oddělení na tel. čísle 565 355 466. U plazmaferetických odběrů je podmínkou absolvování alespoň jednoho odběru plné krve na našem pracovišti, pak je možné přejít k odběrům plazmy. To neplatí u stabilních dárců krve, kteří na oddělení pelhřimovské nemocnice docházejí na odběry.

Detailnější informace najdete na webových stránkách Nemocnice Pelhřimov

Foto: Nemocnice Pelhřimov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!