Do práce na kole 2023 – Zapojte se do Zářijové výzvy!

Do práce na kole 2023 – Zapojte se do Zářijové výzvy!
Udržitelná doprava je pro všechny. Vyzkoušejte si to v Zářijové výzvě Do práce na kole 2023.

Koná se v termínu od 11. do 24. 9. 2023 a registrace je otevřena  do 14. září na webu www.dopracenakole.cz. V rámci Zářijové výzvy se účastníci a účastnice  po dobu dvou týdnů budou dopravovat  do práce nejenom na kole, ale také na koloběžce, skejtu, inlajnech, pěšky nebo poklusem.

„S postupující klimatickou změnou nabývají dopravní návyky obyvatel našich měst na stále vyšší důležitosti a díky výzvám Do práce na kole je mění stále vyšší počet lidí. Pojďme si po létě připomenout, že se dá do práce bez škodlivých emisí, prachu z pneumatik a hluku dopravovat po celý rok,“ vyzývají váhající organizátoři.

Výzva:

  • probíhá na podporu Evropského týdne mobility a jejím účelem je hned po létě připomenout, že udržitelná pěší a cyklo doprava je normální součástí dopravy a že jezdit (nejen) do práce se dá po celý rok,

  • je určena jednotlivcům (nikoliv týmům) a své kolegy a kolegyně mohou zapojit také instituce a firmy, které svým zaměstnancům mohou hradit startovné přes firemního koordinátora,

  • je zpoplatněná příspěvkem ve výši 150 Kč, nebo více (pokud chce účastník přispět projektu Do práce na kole). Jako poděkování registrovaný účastník dostanete slevu 150 Kč na nákup čehokoliv z benefičního e-shopu, který je na webu dopracenakole.cz (slevu lze využít při nákupu nad 199 Kč, poštovné je třeba uhradit).

A pozor! Ve Zlíně se chystá odměna pro ty, kteří přijedou ve středu 20. září od 5 do 8 hodin na jízdním kole, nebo koloběžce na odpočívadlo před cyklopodjezd na Čepkově. Bude pro ně připravena oblíbená tradiční snídaně.

Zdroj: TZ Zlin.eu

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!