Citroën a Peugeot předaly vozy charitě

Citroën a Peugeot předaly vozy charitě
Značky CITROËN a PEUGEOT předaly v rámci programu HANDYCARS auta charitě. HANDYCARS, program mobility osob se zdravotním postižením, je společným projektem značek CITROËN, PEUGEOT a OPEL. Jeho smyslem je nabídka komplexních služeb a podpora osob se zdravotním postižením – od prvotního poradenství při výběru vhodného vozu přes zařízení jeho přestavby až po financování a pojištění, vše na jednom místě v rámci prodejní sítě značek.

CITROËN zapůjčil velkokapacitní elektrický model ë-SpaceTourer Obchodní akademii Olgy Havlové v Jánských Lázních. Speciální odborná a praktická škola Olgy Havlové je příspěvkovou organizací, která poskytuje střední vzdělávání pro žáky s tělesným postižením a souběžným postižením více vadami, též pro žáky s autismem, poruchami učení a chování a mentálním postižením.

Vůz SpaceTourer s nadstandardní výbavou a elektrickým pohonem nabízí plynulou jízdu s nulovými emisemi CO2, dojezd až 330 km, pohodlí, flexibilitu, praktičnost a velký vnitřní prostor. Interiér byl navržen tak, aby zajistil vysokou úroveň cestovního komfortu. Každé z nezávisle posuvných sedadel má sklopné opěradlo s opěrkou hlavy a loketní opěrkou pro optimální pohodlí. Zadní sedadla je možné posouvat dopředu i dozadu a upravit tak prostor podle aktuálních potřeb. Klíčky na šest měsíců převzala ředitelka školy Mgr. Jana Honzíková od ředitele B2B všech značek skupiny Emil Frey Lukáše Hoška.

PEUGEOT dlouhodobě podporuje nadační fond KlaPeto, jemuž na rok poskytl model 3008. Tento vůz vystřídá Peugeot 5008, který sloužil nadaci KlaPeto od poloviny roku 2021. Kromě dlouhodobých bezplatných zápůjček vozů značka Peugeot také finančně podporuje hlavní charitativní akci nadačního fondu Klapeto, každoroční výstup na Sněžku.

Nadační fond KlaPeto
poskytuje příspěvky postiženým dětem do 18 let a za dobu své existence vybral přes 9 milionů korun a pomohl tak desítkám handicapovaných dětí. Příspěvky putují zejména na neurorehabilitační pobyty a zdravotní a kompenzační pomůcky, které nehradí zdravotní pojišťovny.

Peugeot 3008, patří k nejžádanějším modelům značky už od svého uvedení na trh v roce 2017, kdy se mu jako prvnímu SUV v historii podařilo získat titul Evropské auto roku.

Pro svou mimořádnou modularitu, prostornost a vynikající jízdní vlastnosti je vyhledávaný jak soukromou, tak zejména firemní klientelou. Ta oceňuje jeho mimořádně úsporný provoz daný mimo jiné i širokou nabídkou pohonů včetně plug-in hybridních verzí s pohonem dvou či čtyř kol. Peugeot 3008 přezval z rukou Lukáše Hoška spoluzakladatel nadačního fondu KlaPeto a mezinárodně úspěšný handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš.

Zdroj textu a obrázků: TZ Citroën

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!