Chodovský expres už pomáhá seniorům

 Chodovský expres už pomáhá seniorům
Premiérovou jízdu má za sebou Chodovský expres. Jeho prvním klientem byl ve čtvrtek 3. března Karel Tuček, kterého řidička Veronika Pelechová vezla z domova do sokolovské nemocnice a zpět.

„Jsem opravdu rád, že tady máme takovouto službu. Pro nás, co se hůře pohybujeme, je to skvělé. Je pěkné, že se o nás město tímto způsobem stará,“ pochvaloval si Chodovský expres Karel Tuček s tím, že dříve byl s manželkou odkázaný vetšinou jen na autobusy nebo taxi. „Tohle nám vyhovuje,“ poznamenal.

Spokojená je podle svých slov i Veronika Pelechová. „Těším se na tuto novou práci, bude mi blízká, protože dříve jsem pracovala v sociálních službách,“ doplnila řidička.

Chodovský expres je odpovědí města na poptávku starší generace, která po podobné službě delší čas volala. Město službu provozuje zcela ve vlastní režii a do svého autoparku proto pořídilo víceúčelové vozidlo za zhruba 500 000 korun. Sociální odbor zároveň přijal po výběrovém řízení novou kolegyni - řidičku.

Chodovský expres bude potřebné dopravovat především k lékaři, do lékárny a na úřady. Mimo město bude zajíždět také do Karlových Varů a Sokolova, ale opět pouze do zdravotnických zařízeních a na úřady. Služba je určena pro seniory nad 65 let a držitele průkazek TP, ZTP, ZTP/P.

Pro využívání expresu je nutná registrace do systému a průkaz pro jízdy. Potřebné formuláře, podmínky, žádost o vydání průkazu, ceníky a pravidla přepravy jsou na webu města www.mestochodov.cz v dlaždici Radnice – Formuláře – Odbor sociálních věcí.

Registraci lze vyřídit také osobně přímo na odboru sociálních věcí. Stačí přinést občanský průkaz, fotografii, případně další dokumenty, jako například průkaz ZTP.

Ceny jízdného jsou dvě - 30 korun po Chodově, 50 korun za Karlovy Vary či Sokolov.

Zdroj: Město Chodov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!