Chodovský expres má za sebou první stovku jízd

 Chodovský expres má za sebou první stovku jízd
Více než 1600 najetých kilometrů má za sebou po prvním měsíci provozu Chodovský expres. Klienty vozil z 99 procent k lékařům, zbytek cest připadl na úřady.

Sociální odbor v Chodově k poslednímu březnu letošního roku evidoval celkem 170 zájemců o tuto novou službu. Za první měsíc má expres na svém kontě celkem129 jízd.

Nejčastějším cílem byly Karlovy Vary (52 jízd), poté se nejvíce jezdilo do Sokolova (43 jízd) a na samotný Chodov připadlo v průběhu března 34 jízd. „Podle prvních ohlasů jsou naši klienti velmi spokojeni jak se služnou, tak s řidičkou. A naopak,“ poznamenala vedoucí sociálního odboru Eva Virtelová.

Chodovský expres dopravuje potřebné především k lékaři, do lékárny a na úřady. Mimo město zajíždí také do Karlových Varů a Sokolova, ale opět pouze do zdravotnických zařízeních a na úřady. Služba je určena pro seniory nad 65 let a držitele průkazek TP, ZTP, ZTP/P. Sociální odbor upozorňuje, že služba je určena výhradě pro výše uvedené skupiny obyvatel.

Pro využívání expresu je nutná registrace do systému a průkaz pro jízdy. Potřebné formuláře, podmínky, žádost o vydání průkazu, ceníky a pravidla přepravy jsou na webu města www.mestochodov.cz v dlaždici Radnice – Formuláře – Odbor sociálních věcí.

Registraci lze vyřídit také osobně přímo na odboru sociálních věcí. Stačí přinést občanský průkaz, fotografii, případně další dokumenty, jako například průkaz ZTP.

Ceny jízdného jsou dvě - 30 korun po Chodově, 50 korun za Karlovy Vary či Sokolov.

Zdroj: Město Chodov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!