Chodov: Město ocenilo nejlepší sportovce

Chodov: Město ocenilo nejlepší sportovce
Nejlepší sportovce za roky 2020 – 21 ocenil ve čtvrtek navečer Chodov. Tradiční anketu uspořádal po déle než rok trvající covidové přestávce. Předávání pohárů sedmadvacátého ročníku akce Sportovec roku se opět konalo v Kulturním a společenském středisku, oproti předchozím slavnostním večerům se však ceremoniál nesl v komorním duchu.

Důvodem byla nedávná pandemie, která na řadu měsíců zastavila prakticky veškeré sportovní dění, což se odrazilo na počtu nominací.

Ocenění předával starosta města Patrik Pizinger, místostarosta Luděk Soukup a předseda výboru pro volný čas Marcel Vlasák.

V kategorii mládež jednotlivci získala ocenění tenistka Tereza Krejčová – členka TK Slavia Plzeň. V roce 2020 byla posledním rokem mladší žákyně, v roce 2021 byla již starší žákyně. V posledních dvou letech je v Karlovarském kraji na 1. místě a v celorepublikovém žebříčku je na 4. místě.

Ve stejné kategorii slavil úspěch také Jan Kolář - kickboxer – člen Samurai Fight clubu. Jan v roce 2021 získal nejvyšší úspěchy. Nezastavila ho ani různá omezení v sezóně, která nebyla jednoduchá. Získal mimo jiné 11 zlatých medailí, 5 stříbrných a 4 bronzové, dosáhl nevyššího úspěchu a stal se mistrem světa v kickboxu.

Kategorii dospělí jednotlivci ovládl Michal Jindra – sportovní karatista – člen Champions teamu. Michal Jindra je veteránských reprezentantem ČR a členem elitního veteránského teamu, který je již roky na Evropském a světovém poli daleko, daleko před ostatními zeměmi.

V kategorie mládež kolektivy si ocenění odnesla dvojice kadetek a juniorek BVC Chodov Radka a Lenka Veselá. Radka a Lenka v dané sezóně reprezentovaly BVC Chodov v plážovém volejbale. V obou kategoriích se zúčastnily většiny kol Českého poháru, kde se umisťovaly v první pětce. Vrcholem pro tento pár bylo MCŘ U18, kde získaly stříbrné medaile. Turnaj se konal v Chodově a zúčastnilo se ho 16 výsledkově nejlepších týmů z celé ČR.

Osobností chodovského sportu se tentokrát stal Václav Zuzák. Václav Zuzák mimo jiné vedl s asistenty Jaroslavem Říhou a Stanislavem Valdmanem chlapecké basketbalové družstvo ročníku 1979/1980. Kolektiv pod jeho vedením prošel všemi věkovými kategoriemi od minižáků až po dospělé a získal řadu sportovních úspěchů. Trenérsky působil také v družstvu BK Sokolov, kde se mu podařilo trenérsky dovést tým přes baráž do nejvyšší ligové soutěže v sezóně 1994/1995. Václav Zuzák vedl řadu skvělých hráčů, kteří se později dokázali prosadit také v kategorii dospělých.

Zdroj: Město Chodov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!