Chodov: Měl zpronevěřit peníze na stavební práce

Chodov: Měl zpronevěřit peníze na stavební práce
Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

Obviněný muž měl na konci května letošního roku uzavřít se sedmačtyřicetiletou ženou smlouvu o provedení práce na jejím pozemku poblíž Chodova. Mělo se jednat o terénní úpravy a výstavbu plotu za předem dohodnuté finanční prostředky. Při uzavírání smlouvy měl muž navíc vystupovat pod jiným jménem.

Ještě tentýž den si měl muž nechat v hotovosti vyplatit domluvenou zálohu za práce, které měl na pozemku provést. Následně měla žena poslat další finanční prostředky, opět jako zálohu, z bankovního účtu na bankovní účet, který jí muž poskytl.

Třicetiletý muž ovšem ve sjednaném termínu domluvené práce nedokončil a ani nedodal žádný stavební materiál. Muž měl na pozemku provést minimálně práce v hodnotě několika tisíc korun. Finanční prostředky tedy nepoužil na předem dohodnuté práce. Po celou dobu měla sedmačtyřicetiletá žena obviněného muže urgovat s tím, kdy dokončí domluvené práce. Po několika výmluvách měl muž ženě vrátit část finančních prostředků, které mu na stavební práce poskytla.

Tímto svým jednáním měl obviněný muž způsobit sedmačtyřicetileté ženě škodu téměř 100 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!