Cheb: V nemocnici přibyly osoby s COVID-19

Cheb: V nemocnici přibyly osoby s COVID-19
Dalších 9 zaměstnanců a 3 pacienti Nemocnice Cheb se nakazili nemocí COVID-19. Z toho důvodu vedení Karlovarské krajské nemocnice (KKN) obratem přijalo opatření, která souvisejí s ochranou dalších pacientů a zaměstnanců i jejich rodin.

„V současnosti připravujeme převoz pacientů, kteří nemají nákazu koronavirem, z chebské nemocnice do jiných zdravotnických zařízení v našem kraji (Karlovy Vary, Sokolov). V chebské nemocnici zůstanou izolováni nemocní COVID-19, kteří budou mít veškerou potřebnou péči. Onkologické oddělení v Chebu je umístěno v odděleném pavilonu a je i nadále v provozu pro již probíhající léčbu na lůžku a ambulantní chemoterapie. Novou léčbu nezahajujeme,“ uvedla předsedkyně představenstva KKN Jitka Samáková.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis se také domluvil s šéfem týmu Chytré karantény pro ČR Romanem Prymulou na tom, že by se provedly testy všech zaměstnanců.

„Ve spolupráci s panem profesorem Prymulou jsme se dohodli na tom, že zítra přijedou dva týmy a proběhne plošné testování téměř 500 zaměstnanců nemocnice plus jejich rodinných příslušníků. Chceme mít jistotu, že se nákaza nebude dále šířit, a ochránit i rodiny zdravotníků a veřejnost,“ vysvětlil hejtman.

„Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje také provede v následujících dnech kompletní dezinfekci budov chebské nemocnice,“ dodal.

Karlovarský kraj chce také nechat prověřit situaci v nemocnici nezávislým odborníkem.

„Chceme vyslat do chebské nemocnice nezávislého epidemiologa, který by posoudil stav v nemocnici a případně nastavil takové postupy, které povedou k návratu zdravotnického zařízení do normálu,“ zdůraznil krajský radní Jan Bureš.

O dění v chebské nemocnici jsou průběžně informováni zdravotníci, pacienti a samozřejmě starosta města Chebu.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!