Cheb: Stavba lávky na Švédský vrch pokračuje (TV Západ)

Cheb: Stavba lávky na Švédský vrch pokračuje (TV Západ)
Rada města Chebu v polovině srpna odstoupila od smlouvy se společností Raeder & Falge na dodávku stavby lávky přes koleje. Zatím bylo provedeno zhruba 56 % prací. Město tak začalo řešit výběr nového dodavatele a také případnou náhradu škod, které nečinností původního realizátora městu vzniknou.

"Protože my jsme tam zjistili i to, že u jedné položky ten zhotovitel byl přeplacen. My jsme neuhradili jednu fakturu za červnové práce, to jsme započetli, takže tímto se zabýváme, touto otázkou. A pokud jde o škodu, i tato otázka je ve hře, protože samozřejmě my teď platíme i za výluky a některé další práce, ostrahu toho staveniště, co jsou náklady, které by městu Cheb nevznikly v případě, že by ten zhotovitel konal tak, jak má. Takže skutečně ano, i touto otázkou se budeme zabývat. A v případě, že dospějeme k závěru, že tady ten nárok městu Cheb skutečně náleží, tak to přihlásíme do insolvenčního řízení. To ale uděláme až poté, co bude prohlášen úpadek," vysvětlil místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Minulý týden zároveň došlo k uzavření subdodavatelských smluv mezi zhotovitelem a subjekty, které se na stavbě podílí. Rovněž byla navezena ocelové výztuž do mostní konstrukce, jejímž dodavatelem je společnost B&BC. Nejdůležitějším úkolem bylo zajistit obnovení výluk dle původního plánu, což se rovněž povedlo za velkého pochopení všech složek Správy železnic. Nyní je tedy téměř hotová výztuž segmentu č. 9, v úterý nás čeká betonáž, a v nocí z 8. na 9. 10. proběhne opět noční výsun. V sobotu 1. října bylo staveniště předáno novému zhotoviteli, společnosti SWIETELSKY RAIL. Dokončení lávky se předpokládá v v srpnu příštího roku.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!