Cheb: Oprava lávky do Hájů zahájena (TV Západ)

Cheb: Oprava lávky do Hájů zahájena (TV Západ)
Dlouho očekávaná oprava lávky pro pěší do Hájů v Chebu začala v úterý 21. srpna. Stavební firma převzala staveniště a očekává se, že do čtyř měsíců by mělo být hotovo.

„Cenu přesně neznáme, měla by se pohybovat mezi 2 až 4 miliony. Záleží na tom, co vše se na lávce bude muset opravit. Revizní zprávy hovoří poměrně jasně s tím, že původní revizní zpráva hovořila o několika set tisících korunách na opravu lávky a oprava měla být v řádově několika týdnů hotova. Když poté přijela firma, která dělá revizní zprávy, tak po zimě se našly další chyby v lávce a proto se oprava prodlužovala, protože se hledala odborná firma, která je schopna, jako jediná v okolí, lávku opravit,“ vysvětlil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Opravy komplikuje fakt, že se pod lávkou nachází koleje a v tělese vede vodovodní řad a kanalizace, patřící společnosti CHEVAK. V budoucnu by se situace měla vyřešit novým mostem.

„Tyto inženýrské sítě, ať už kanalizace nebo vodovod, jsou v majetku CHEVAKu. Poměrně dlouho jsme se dohadovali o tom, kdo bude lávku opravovat. Lávka je sice pro pěší, ale strategické jsou zde inženýrské sítě. Nakonec „černý Petr“ padl na město a opravujeme my. Jestli dojde k přemístění inženýrských sítí je hudba budoucnosti, protože se v horizontu několika let plánuje zde postavit most. Jednak pro pěší samé a také pro cykloturistiku, ale hlavně pro automobilovou dopravu,“ dodal Hrkal.

Příjezdových cest do Chebu je podle města málo, což se nyní ukázalo při opravách některých hlavních komunikací. Most do Hájů by měl napojit město na jižní obchvat. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!