Cheb: O 100 milionech rozhodne až nové Zastupitelstvo (TV Západ)

Cheb: O 100 milionech rozhodne až nové Zastupitelstvo (TV Západ)
Záměr na prodej velkého pozemku bývalých kasáren Zlatý Vrch se dostává do fáze finalizace kupní smlouvy. Jediný zájemce již před časem nabídl částku 350 korun za metr čtvereční plus DPH.

"Nakonec k průlomu došlo na Radě 21.7. Tam se dostavili ti zástupci, kdy jsme, řekněme ty nejdůležitější sporné otázky si vyjasnili, včetně rozsahu, který by si měl ten budoucí kupující kupovat, a to tedy ve výměře 23,5 ha a potom se i některé ty technické otázky podařilo doladit tak, aby orgány města v září to mohly projednat. Rada města to schválila 8.9., Zastupitelstvo 15. září," popsal místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Kupní smlouvu s objemem 100 milionů korun bude schvalovat až nové Zastupitelstvo. 

"V případě, že to schválí, tak poté bude muset ten budoucí kupující nejdříve dosáhnout Územního rozhodnutí. Ty projekční práce podle odhadu tohoto budoucího kupujícího budou trvat zhruba rok. Poté, co získá Územní rozhodnutí, tak mu vznikne teprve právo odkoupit si první pozemky. A ještě podmínka tam je, že musí dopředu zaplatit kupní cenu," dodal Hrubý. 

Do deseti let od podepsání smlouvy si musí zájemce postupně odkoupit veškeré pozemky. Podrobnosti o území najdete na speciálních webových stránkách na adrese www.kasarnacheb.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!