Cheb: Lávka na Ašské byla snesena, chystá se nová (TV Západ)

Cheb: Lávka na Ašské byla snesena, chystá se nová (TV Západ)
V sobotu 30. července byla od ranních hodin uzavřena hlavní příjezdová komunikace do Chebu ze severní strany. Důvodem dopravního omezení v ulici Ašská byly práce na snesení dožilé kovové lávky spojující část města zvanou Starý Zlatý vrch se sídlištěm.

Od 6 hodin rána zahájila firma Lemonta, která v Chebu již například opravila kovovou lávku do městské části Podhrad, proces demontáže. Dožilá konstrukce z 80. let minulého století sloužila především školákům, kteří docházejí na třetí základní školu na Zlatém vrchu.  

Během uzavírky byly zajištěny objízdné trasy. Ve směru z centra Chebu vedla objížďka přes jindy uzavřenou Komorní ulici. V opačném gardu byla trasa směřována přes sídliště Zlatý Vrch. Zde se během dne tvořily dlouhé kolony vozidel. Dočasně byly přesunuty také dotčené autobusové zastávky. V místě vlastní uzavírky ve směru od Aše zřídila chebská Městská policie stanoviště. 

Práce byly ukončeny v odpoledních hodinách. Nová lávka se bude v podzimních měsících připravovat přímo na místě a k jejímu osazení dojde během zimy. Snesení původní lávky a výroba i osazení nové, obloukové, vyjde město na 13,5 milionu korun. Státní fond dopravní infrastruktury poskytne městu dotaci okolo 10 milionů korun.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!