Cheb: Bývalý kulturní dům na Zlatém Vrchu získá podobu budovy v lese (TV Západ)

Cheb: Bývalý kulturní dům na Zlatém Vrchu získá podobu budovy v lese (TV Západ)
Bývalý kulturní dům na Zlatém Vrchu v Chebu, který dlouhé roky chátrá, by se měl dočkat nového využití. Rozsáhlý komplex, jehož největší nevýhodou je gigantická neúspornost, má být přestavěn na školní družinu a středisko volného času.

Rada města Chebu na svém posledním jednání schválila vyhlášení zadávacího řízení a složení komise.

Zájem o využití budovy projevilo vedení vedle stojící 3. základní školy, které by tam chtělo umístit školní družinu případně také aulu. Spolu se školou by Dům dětí a mládeže Sova, jenž by nabídl zázemí některým technickým kroužkům. 

Využití pro nekomerční účely je jednou z podmínek již získané 41milionové dotace na rekonstrukci objektu ze Státního fondu podpory investic v programu Brownfieldy. Předpokládané náklady 83 milionů korun  S ohledem na podmínky přidělení dotace musí být do 30. září letošního roku předložena podepsaná smlouva s vysoutěženým zhotovitelem. 

Stavební práce zahrnují zcela nové dispoziční schéma objektu – tedy ubourání stávajících příček a výstavbu nových a kompletní zateplení. Stávající okenní výplně budou nahrazeny za nové. Vymění se také výtah a na střeše se plánuje pochozí terasa. Na fasádě vzniknou stínící prvky ve tvaru stromů z HPL desek v dekoru dřeva, které budou uchyceny do kovového rámu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!