Česká pojišťovna Generali a Vita et Futura Nadační fond pomáhají Fakultní Nemocnici Brno

Česká pojišťovna Generali a Vita et Futura Nadační fond pomáhají Fakultní Nemocnici Brno
Nedávno jsme na Neonatologickém oddělení FN Brno převzali nové "klokánkovací" křeslo od pojišťovací společnosti Generali Česká pojišťovna a.s. Oficiální předání proběhlo z rukou regionálního ředitele pan Petra Klevety a VIP poradkyně paní Evy Terberové.

Na zakoupení se podíleli zaměstnanci pojišťovny a paní Terberová s panem ředitelem patřili mezi "zlaté" dárce, na křeslo přispěli nejvyššími částkami.

Klokánkování (kangaroo mather care, nebo také KMC) je metoda, která přibližuje mámy či táty k jejich nedonošeným dětem, a to doslova kůží na kůži. Dítě oblečené jen do pleny, čepičky a bačkůrek si rodiče přivinou na svůj nahý hrudník. Má velký význam jak pro dítě, tak pro rodiče. Jako první využila křeslo maminka malého Jáchyma, který se narodil ve 26. týdnu s váhou 960 gramů. V porodnici už strávil bezmála devět týdnů, maminka ho provázela po celou dobu hospitalizace. 

Úzký kontakt s mámou si náramně užíval. Domů odchází už jako velký kluk, váží 2220 g a je plně kojený.

Celou akci zaštiťoval Nadační fond Vita et Futura, který dále daroval Neonatologickému oddělení 12 "hnízdeček" a 18 dek s kapucí NEOBED. Hnízděčka i deky jsou vyrobeny ze speciálního hebkého materiálu vhodného i pro ty nejmenší děti, používá je několik let většina center specializujících se na péči o zdravá i předčasně narozená miminka.

Celková suma za poskytnutý dar dosáhla více jak 85 tisíc Kč.

Chtěli bychom tímto všem zúčastněným poděkovat.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!