Brodské týmy zářily na Mistrovství ČR v aerobiku

Brodské týmy zářily na Mistrovství ČR v aerobiku
První říjnový víkend se konalo v Praze Mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku a fitness týmech, na kterém nechyběly ani brodské kluby BM Fitness Havlíčkův Brod a Fanatic.

V nejmladší kategorii 8-10 let měl klub BM Fitness jeden závodní tým v kategorii step grande a pod vedením Michaely Pešoutové si dívky odvezly zlatou medaili.

Starší kategorie už byla v zastoupení početnější. Svěřenkyně Boženy Čapkové z BM Fitness Nela Bartušková vybojovala ve velké konkurenci jednotlivkyň 19. místo. Zlato bral i druhý tým Michaely Pešoutové, který v kategorii kadet step grande neměl konkurenci. Boj o medaile panoval i v kategorii step petite, kde se na čele seřadil týmy z BM Fitness. Dívky pod vedením Lucie Zelenkové vybojovaly nejvyšší stupínek, stříbro pak po vydařeném finále míří také do Brodu do týmu trenérky Andrey Králové.

Kategorie 14-16 let přinesla klubu BM Fitness dvě zlata. První medaile patří svěřenci Boženy Čapkové Janu Bartuškovi, který závodí v páru s Karolínou Jánskou z Loun. Pod vedením stejné trenérky závodil i tým děvčat v kategorii junior step grande, kterým se povedlo počtvrté obhájit titul mistryň České republiky. V juniorských ženách se představila i Valentýna Svobodová, která obsadila 9. místo. Zlatou medaili vybojovaly i juniorky z klubu Fanatic, které nastoupily v kategorii step petite.

V nejstarší kategorii senior step petite bojoval o medaili tým trenérky Boženy Čapkové z BM Fitness. Dívky šly sice do finále ze druhého místa, ale po hvězdném výkonu obsadily nejvyšší stupeň a na krk si pověsily zlaté medaile. V kategorii seniorů se představil i pár sportovního aerobiku z klubu Fanatic. Kateřina Doležalová a Marek Šotola nakonec své jediné konkurenty porazili a získali zlato.

Oba kluby se teď připravují na Mistrovství světa, které se koná za necelé dva týdny ve Vídni. 


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!