Borský park zve v sobotu na oblíbený Psí den

Borský park zve v sobotu na oblíbený Psí den
V sobotu 10. června 2017 se v Borském parku v Plzni uskuteční již sedmý ročník akce s názvem Psí den.

Návštěvníky čeká bohatý program plný informací a nejen sportovních zážitků. Chybět nebude ani pan Zdeněk Srstka, předseda soutěže o Nej psa.

Během odpoledne se představí několik odborníků a pohovoří na témata, která pejskaře zajímají. Psí psycholog Rudolf Desenský uvede svoji novou knihu o psí duši, paní doktorka Markéta Rázgová seznámí návštěvníky s metodou krmení přirozenou stravou neboli BARF, o přírodním řešení nejen zdravotních problémů budou mluvit specialisté z Dokonalé lásky a o pohybovém aparátu pejsků bude vyprávět Kateřina Boháčová ze Spokojených ocásků. A program doplní také ukázky práce asistenčních psů nebo záchranné kynologie.

Úplnou novinkou jsou letos canicrossové závody. Téměř tříkilometrová trasa povede okolím Borského parku a zvládnou ji i začátečníci. Organizaci si vezmou na starost ti nejlepší z Běhejsepsem.cz a Non-stop Dogwear. Zájemci se mohou registrovat na stránkách behejsepsem.cz nebo samozřejmě také na místě, kde bude možnost zapůjčit si na závod potřebné vybavení. Svoji premiéru bude mít letos na Psím dni také v poslední době velice oblíbený psí sport – coursing. Běh za střapcem si bude moci vyzkoušet jakýkoli pejsek. Tento sport představí tým přímo z Plzně. A pro pejsky, kteří se budou chtít pobavit, se mohou vyřídit v psí herně od Rebeldog, kde budou k dispozici na vyzkoušení nejrůznější psí hlavolamy a hračky.

Majitelé akčních pejsků, co rádi skáčou a jsou plní elánu a síly si na své přijdou v samostatném bull place, kde budou mít možnost vyzkoušet si různé druhy bull sportů nebo si zakoupit spoustu skvělého vybavení pro tyto specifické psí sporty, včetně postrojů a obojků.

Svou účast přislíbil také psí útulek Storgé z Borovna a Spolek na ochranu zvířat v Plzni – pokud chcete pomoci, můžete přímo na Psí den přinést například úklidové prostředky a potřeby, odčervovací tablety nebo třeba jen piškoty pro útulkové pejsky. Další zhruba dvě desítky stánků nabídnou chovatelské potřeby, pelechy, obojky, krmiva, doplňky a mnoho dalšího.

Psí den má letos poprvé svá vlastní originální trička, která je možná pořídit v předprodeji nebo pak přímo na akci. Část výtěžku z jejich prodeje navíc poputuje na charitativní účely. Druhou novinkou je velká nadílka dárků, které bude moci vyhrát kdokoli z návštěvníků – stačí, když nakoupí v některém ze stánků alespoň za 100,- Kč, a bude automaticky zařazen do slosování.

Oficiální zahájení programu odstartuje ve 14 hodin, sportoviště budou ale v provozu už o hodinu dříve. Každý majitel zodpovídá za svého psa, všichni psi musí být na vodítku a mít platný očkovací průkaz. Agresivní psy a háravé feny, prosíme, nechte doma. Sáčky na exkrementy budou zdarma na místě. Vstup na akci je zdarma.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!