Borský park patřil malým a velkým pejskům

Borský park patřil malým a velkým pejskům
Již pojedenácté přilákala do Borského parku akce Psí den stovky pejsků nejrůznějších ras a velikostí. Pro ně a jejich páníčky byl připraven bohatý program včetně ukázek, poradenství a nezbytné soutěže o NEJ psa.

Psí den je již dlouholetou tradicí, kterou Městský obvod Plzeň 3 pořádá a je největší akcí svého druhu v Plzeňském kraji. Majitelé psů zde mají možnost vidět nejrůznější psí sporty, nakoupit si obojky, vodítka či pamlsky a další chovatelské potřeby. K dispozici jsou také odborníci, se kterými mohou konzultovat problémy nebo se zeptat na to, co je zajímá. Akcí jsou rovněž podpořeny psí útulky a organizace.

Po celé sobotní odpoledne si mohli pejsci vyzkoušet různé aktivity, jako například velice atraktivní Treadmill, tedy pomocný trenažer pomáhající psu se dostat do správné kondice, skoky přes překážku Clasic Jump a skok do dálky Long Jump nebo velmi zajímavý Hersenwork, což je koncept pomáhající psy zaměstnat a učit je koncentraci, sebekontrole a zvládat vlastní nedůvěru či strach. Zajímaví byli i samotní hosté, jako byl například Ondřej Zeman z Horské služby Šumava, předvedení zásahu za asistence psa v podání Celního úřadu pro Plzeňský kraj. Pozornost vzbudilo i povídání o fyzioterapii pro psy či o přírodních léčivech.

„Přestože nám počasí opravdu nepřálo, jsem opravdu rád, že sem, na největší akci svého druhu v kraji, přišlo tolik nadšených pejskařů se svými čtyřnohými parťáky. Bylo tu spoustu nádherných pejsků a jako každý rok jsme měli těžkou hlavu vybrat toho NEJ,“ říká s úsměvem starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka
Vrcholem Psího dne je už tradičně soutěž o NEJ psa, do které se páníčci se svými pejsky v průběhu dne hlásí. Porota v čele se starostou Davidem Procházkou, ostatně jako každý rok, měla velmi těžkou práci. Pejskové ale byli všichni báječní. Přesto soutěž dopadla takto:

MALÁ PLEMENA
1.místo: Šárka Juhošová, kříženec jezevčíka Anabella
2.místo: Šárka Kotalíková, kříženec Stefi
3.místo: Jakub Hodan, border teriér Rex

VELKÁ PLEMENA
1.místo: Petra Bezděkovská, border kolie Bailey
2.místo: Amélie Janská, border kolie Megie
3.místo: Květa Pošvářová, kříženec labradora Teddy

Na závěr, jako ostatně každý rok, proběhla tombola, kam věnovaly ceny zúčastněné prodejní a vystavovatelské firmy. Hlavní cenou byl pak poukaz pro dvě osoby se psem a ubytování a využití sauny v hotelu REHAVITAL v Jizerských horách.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!