Bochov: Jarmark proběhl navzdory sychravému počasí (TV Západ)

Bochov: Jarmark proběhl navzdory sychravému počasí (TV Západ)
Každoroční vrchol kulturní sezóny v Bochově, jarmark, letos v sobotu 17. září provázelo velmi nevlídné počasí. Místní obyvatelé jsou ale zvyklí na drsnější podnebí, a tak si nenechali vzít radost ze společných oslav. Slavnostního zahájení se podle tradice zúčastnila také delegace z partnerského Thiersheimu, v čele se starostou tohoto dvoutisícového bavorského městečka.

"Zjistili jsme, že máme spoustu společných aktivit. Máme jedno společné i v tom, že renovujeme radnici, jako vy tady v Bochově. A minulý rok bylo v Thiersheimu kompletně přestavěno celé náměstí na nové.  A další společná věc je to, že máme stejné počasí jako v Bochově," uvedl starosta Thiersheimu Werner Frohmader v narážce na chladný den. 

Bochovský starosta poděkoval všem účastníkům i účinkujícím za to, že nezůstali doma v teple, a přišli společně završit sezónu. Skupina zájemců pak mohla projít rekonstruované půdní prostory budovy městského úřadu. 

"Opravujeme střechu a opravujeme ji velice důkladně, protože nám konstrukce krovů napadla dřevomorka. Bohužel jsme při té opravě zjistili, že dřevomorku máme i v konstrukcích stropu druhého nadzemního podlaží, tak tu opravu těchto stropů, také dřevěných, budeme plánovat na příští rok. Při práci na radnici nás to neomezuje víceméně, když nám nezateče. Jednou nám zateklo, museli jsme tři dny být bez elektřiny, ale jinak to zvládáme. Finančně je to horší. Bude nás to stát přibližně 7 milionů a doufám, že stihne firma nám střechu dokončit do konce letošní stavební sezóny," přiblížil starosta Bochova Miroslav Egert. 

Pořadatelé, kterým bylo město Bochov a kulturní komise při Radě města, mysleli jako každý rok na všechny kategorie návštěvníků.

"Program máme úplně pro všechny, máme program od dětí, přes dospěláky, přes seniory, každý si určitě přijde na své," potvrdila Kamila Altmanová, předsedkyně kulturní komise. 

Jako první se představily zdejší děti. Po nich následovalo Divadlo z bedny. Po celý den se probíhal řemeslný jarmark, doplněný dílničkami pro děti a prodejními stánky. Nejvíce na odbyt šly vzhledem k počasí teplé nápoje. 

Za radnicí si lidé mohli vyzkoušet lukostřelbu. V dolní části náměstí se pak proháněly děti z Trial týmu Bochov. 

V odpolední částí programu zahrála country skupina 4R i duo Návraty 1. Pecky Waldemara Matušky v podání Vladimíra Waldy Nerušila vystřídala na pódiu legendární Hudba Praha Band. Po ní roztančili návštěvníky jarmarku The Apples a Potíže Live. Od půl desáté se konal ohňostroj, kterým se také připomnělo 697. výročí udělení městských práv Bochovu. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!