Aš: Okradl svého spolubydlícího

Aš: Okradl svého spolubydlícího
Chebští kriminalisté obvinili osmadvacetiletého cizince, který se měl dopustit přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže.

Muž měl v jednom z ašských barů, který pravidelně navštěvoval, odcizit ve čtyřech různých dnech finanční hotovost. Vždy si měl počkat u barového pultu na chvíli, kdy obsluha baru odejde za zákazníky. V tu chvíli měl využít nestřeženého momentu a z peněz, které měla obsluha baru připravené na vyplácení výher z hracích automatů, odcizit postupně různé částky. Celkově měl způsobit v tomto případě škodu za více než 23 tisíc.

Ve druhém případě pak měl několikrát odcizit platební kartu svého spolubydlícího, ze které měl postupně vybírat finanční hotovost, a to minimálně v celkové výši 46 tisíc korun. Když peníze z bankovního účtu vybral, vždy kartu vrátil na původní místo. Navíc ale ještě měl svému spolubydlícímu odcizit šperky v hodnotě kolem 10 tisíc korun.

Na základě příkazu k zadržení, který vydal Okresní soud v Chebu, byl cizinec policisty zadržen a umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán státnímu zástupci, který bude rozhodovat o tom, zda na muže podá návrh na jeho vzetí do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži až pětiletý trest odnětí svobody. 

prap. Bc. Michal Žáček
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!